Valilik duyurdu: Okullar iki gün tatil edildi. Kuvvetli yağış ve fırtına... Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edilmişti

Zonguldak Valiliği kuvvetli yağış ve fırtınadan olumsuz yönde etkilenen Kdz. Ereğli ilçesindeki bazı okullarda eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Valilik duyurdu: Okullar iki gün tatil edildi. Kuvvetli yağış ve fırtına... Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesi afet bölgesi ilan edilmişti

Zonguldak Valiliği kuvvetli yağış ve fırtınadan olumsuz yönde etkilenen Kdz. Ereğli ilçesindeki bazı okullarda eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Zonguldak Valiliği tarafından "önemli duyuru" notuyla paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kuvvetli yağış ve fırtınadan olumsuz yönde etkilenen Kdz. Ereğli ilçesindeki

-Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
-Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
-Gülüç Emin Ayhan Ortaokulu
-Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu
-Bahçelievler İlkokulu
-Kavaklık İlkokulu’nda eğitim öğretime 23 Kasım 2023 Perşembe ve 24 Kasım 2023 Cuma günü iki (2) gün süreyle ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, heyelan ve selden etkilenen Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün itibarıyla 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, Zonguldak'ta 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel afetlerinin bilançosunu açıkladı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan tespitlere göre 133 çatı uçması tespit edildi. Defterdarlık Zarar Tespit Gurubunca yapılan zarar tespitlerinde şu ana kadar 54 konut ve 226 işyeri zarar gördü. AFAD İl Müdürlüğünce yapılan etüdlerde heyelandan 10 konutun etkilendiği, 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandı. Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesi zarar gördü."

Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan 'Kafkametler' adlı Türk gemisi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kayıp 11 mürettebatı bulmak için çalışmalar, sabaha kadar devam etti. Denizden ve havadan yapılan çalışmalardan, henüz bir sonuç alınamadı. Bölgede çalışmalar 4'üncü gününde de sürerken, en son 20 Kasım'da gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.

ZONGULDAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valiliği'nin açıklamasında, “19 Kasım 2023 tarihinde yurt genelinde meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle; Rusya Temruk Limanı'ndan 12 personeliyle İzmir Aliağa’ya sefere çıkan KAFKAMETLER isimli ticari gemi, kötü hava koşulları nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı önlerine demirlese de fırtınanın etkisiyle sürüklenerek mendireğe çarparak batmıştır. 22 Kasım 2023 tarihinde kayıp 11 şahsa yönelik icra edilen arama kurtarma görevine devam edilmektedir” denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin