Validebağ karıştı, 2 gazeteci yaralandı!

Polis eylemcilere müdahale etti, olayı görüntüleyen Cumhuriyet gazetesi ve Ulusal Kanal muhabirleri yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Validebağ karıştı, 2 gazeteci yaralandı!

İnşaat alanına beton mikserlerin girmesiyle dün gergin saatler yaşayan Validebağ'da, polis Pazartesi akşamı eylemcilere yine müdahale etti. Polis, grubu dağıtmak için tazyikli su ve biber gazı kullandı. Çok sayıda gösterici gazdan etkilendi.



Öte yandan olayı izlemek için bölgeye giden Cumhuriyet Gazetesi foto muhabiri Kayhan Ayhan, TOMA’dan sıkılan tazyikli su nedeniyle başından yaralandı. Ayhan, olayı fotoğraflamak için barikatın arkasına sığındı. TOMA’dan sıkılan tazyikli suyun etkisiyle fırlayan bir masa, olayı takip eden Cumhuriyet muhabiri Ayhan’ın kafasına isabet etti. Çarpmanın etkisiyle kafasından yaralanan Ayhan’ın başına 8 dikiş atıldı.



Aynı bölgede görev yapan bir başka gazeteci ise, Ulusal Kanal muhabiri Deniz Çağlayan’dı. Çağlayan,TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile yer düştü. Başını yere çarptı ve bayıldı. Ulusal Kanal muhabirine ise ilk müdahale olay yerindeki acil servis ekipleri tarafından yapıldı. Başından ve belinden darbe alan Çağlayan hastanede tedavi görürken, çekim yapması engellenen kameraman Bülent Ünal ise gözaltına alınmakla tehdit edildi.



Olayın ardından gazetecilere yönelik şiddeti kınayan Basın Konseyi olayla ilgili bir açıklama yaptı. Konseyin açıklamasında; "Kamuoyunun bilgilenmesi adına görev yapan gazetecilerin, şiddet görmelerini kabul etmek mümkün değildir. Görev başındaki gazetecilerin güç kullanılarak engellenmeleri, basın özgürlüğüne müdahaleden başka bir şey değildir.



Basın Konseyi olarak, gazetecileri yaralayan görev yapmalarını engelleyen polisler hakkında yasal ve idari işlem yapılmasını yetkililerden bekliyoruz" denildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin