Uzun süre seks yapmayanlar dikkat: Erkeklere de kadınlara da kötü haber

Uzun süre seks yapmayan herkesi yakından ilgilendiriyor. Uzun süre seks yapılmaması hem kadınları hem de erkekleri olumsuz etkiliyor. İşte uzun süre seks yapılmamasının vücuda olan etkileri...

Google Haberlere Abone ol
Uzun süre seks yapmayanlar dikkat: Erkeklere de kadınlara da kötü haber

Cinsel ilişki partnerlerin birbirleriyle olan bağlantılarını güçlendiren, kişilerin birbirlerini çok daha iyi tanımalarını sağlayan önemli etmenlerden bir tanesidir.

Düzenli cinsel hayatı olan kişilerin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığına olumlu yönde etki ederken, uzmanlar uzun süre seks yapmayanların hayatında çeşitli olumsuzlukların olduğunu açıkladı.

Uzun süre seks yapmayanlar yandı

Düzenli seks hayatı kişinin hayatında son derece olumlu etkiler yayan bir etkiye sahip olurken, düzenli seks hayatı olmayan kişiler üzerine kapsamlı bir araştırma başlatıldı.

Gerçekleştirilen araştırma kapsamında seks vücuda oksitosin ve "mutluluk hormonu" olarak bilinen endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olurken stres ve kaygı yönetimine katkı sağladığı biliniyor.

 

Uzun süre seks yapılmaması kişide bastırılmış duyguların ve hayal kırıklığı oluşumunun meydana gelmesine neden olduğu söylenirken araştırmayı gerçekleştiren doktor konuya ilişkin şu sözleri söyledi. 

"Uzun süre seks yapmamak, cinsel hayal kırıklığına ve bastırılmış duygulara neden olabilir, çünkü seks ve orgazm sırasında meydana gelen hormon değişiklikleri gerçekleşmez. Bu, erkeklerde daha sık görülür"

Aynı zamanda uzun süre seks yapılmayan kadın ve erkeklerde büyük oranda libido kaybının oluştuğu da görülmekte olurken kadınlarda vajinal kayganlıkta da ciddi bir azalma olduğu görüldü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin