Uzman doktor ve hemşire maaşı ne kadar oldu. Temmuz 2023 zamlı uzman doktor ve hemşire maaşı kaç TL'ye yükseldi? İşte seyyanen zam sonrası zamlı uzman doktor ve hemşire maaşları

Uzman doktor ve hemşire zamlı maaşları haziran ayı enflasyonu ve seyyanen zam gelişmelerinin ardından sorgulanıyor. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla memurların maaşına yapılacak zam oranı belli oldu. Bununla birlikte seyyanen zam yapılacağına dair açıklama geldi. Peki Temmuz 2023 zamlı uzman doktor ve hemşire maaşı kaç TL'ye yükseldi? İşte seyyanen zam sonrası zamlı uzman doktor ve hemşire maaşları.

Google Haberlere Abone ol
Uzman doktor ve hemşire maaşı ne kadar oldu. Temmuz 2023 zamlı uzman doktor ve hemşire maaşı kaç TL'ye yükseldi? İşte seyyanen zam sonrası zamlı uzman doktor ve hemşire maaşları

Uzman doktor ve hemşirelerin 2023 Temmuz ve Aralık arasında alacağı zamlı maaşlar belli oldu.

5 Temmuz'da açıklanan haziran ayı enflasyonu yüzde 3,92 oldu. Enflasyon verilerinin ardından açıklama yapan AK Parti Meclis Grup Başkanı AbdulIah Güler memura seyyanen zammın 8 bin 77 TL olduğunu duyurdu.

Peki Temmuz 2023 zamlı uzman doktor ve hemşire maaşı kaç TL'ye yükseldi? İşte seyyanen zam sonrası zamlı uzman doktor ve hemşire maaşları.

ZAMLI UZMAN DOKTOR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Uzman doktor 1/4 derecede 24 bin 743 TL maaş alıyordu. Güncel hesaplamalarla birlikte uzman doktorun zamlı maaşı 37 bin 162 TL oldu.

ZAMLI HEMŞİRE MAAŞI NE KADAR OLDU?

Üniversite mezunu hemşire 5/1 derecesinde 15 bin 611 TL maaş alıyordu. Güncel hesaplamalarla birlikte hemşire maaşı 26 bin 427 TL oldu.

İLK 6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI YÜZDE KAÇ OLDU?

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla 2023 yılına ait ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 19,77 oldu. İşte aylara göre enflasyon oranları;

Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6,65,

Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 3,15,

Mart ayı enflasyon oranı yüzde 2,29,

Nisan ayı enflasyon oranı yüzde 2,39,

Mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 0,04,

Haziran ayı enflasyon oranı yüzde 3.92.

BAKAN GÜLER'DEN SEYYANEN ZAM AÇIKLAMASI

Seyyanen zamma ilişkin açıklama yapan Bakan Güler, "En düşük memur aylığının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduk. Tüm kamu görevlilerinin yılık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8077 liralık artışı öngörüyoruz." dedi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin