Zamlı öğretmen maaşı ne kadar oldu. En düşük başöğretmen, uzman öğretmen ve normal öğretmen maaşı kaç TL? İşte seyyanen zam sonrası en düşük öğretmen maaşı

Zamlı öğretmen maaşı binlerce öğretmenin gündeminde yer alıyor. 5 Temmuz'da haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla en düşük başöğretmen, uzman öğretmen ve normal öğretmen maaşları güncellendi. Peki zamlı öğretmen maaşı ne kadar oldu? En düşük başöğretmen, uzman öğretmen ve normal öğretmen maaşı kaç TL? İşte seyyanen zam sonrası en düşük öğretmen maaşı.

Google Haberlere Abone ol
Zamlı öğretmen maaşı ne kadar oldu. En düşük başöğretmen, uzman öğretmen ve normal öğretmen maaşı kaç TL? İşte seyyanen zam sonrası en düşük öğretmen maaşı

Öğretmen maaşları ilk 6 aylık enflasyon farkının açıklanmasıyla belli oldu. TÜİK haziran ayı enflasyon oranını yüzde 3,92 olarak açıkladı. 

AK Parti Meclis Grup Başkanı AbdullIah Güler ise enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına 8.075 TL'lik seyyanen zam öngördüklerini belirtti. Bu kapsamda öğretmen maaşları aşağı yukarı ortaya çıktı. 

Yeni ve zamlı öğretmen maaşı belli oldu! En düşük başöğretmen, uzman öğretmen ve normal öğretmen maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLDU?

Ocak ayında yapılan zam ile en düşük memur maaşı 12 bin 700 TL seviyesine yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşının temmuz ayında 22 bin TL seviyesine yükseleceğini açıklamıştı. Enflasyon rakamlarının belli olmasıyla öğretmen maaşları şekillendi.

6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla beraber 1/4 derecesine sahip öğretmen maaşı 26 bin 837 TL olacak.

GÜNCEL ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?

2023 Ocak-Haziran döneminde uygulanan yüzde 30 zammın ardından 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL olarak verildi. Ocak zammının ardından en düşük öğretmen maaşı ise 12 bin 400 TL olmuştu.

6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI 

TÜİK'e göre haziranda aylık enflasyon yüzde 3,92, yıllık enflasyon yüzde 38,21, 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu.

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Refah payı haricinde memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına temmuz ayında yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında zam yapılacak. 

İLK 6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI YÜZDE KAÇ OLDU?

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyle 2023 yılına ait ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 19,77 oldu.

Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6.65

Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 3.15

Mart ayı enflasyon oranı yüzde 2.29

Nisan ayı enflasyon oranı yüzde 2.39

Mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 0.04

Haziran ayı enflasyon oranı yüzde 3,92

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin