Uyumadan önce için: Ayranın içine sumak ekleyip içince o sorundan eser kalmıyor. Sumaklı ayran içmek neye yarar?

Sumak, vücudumuz için en faydalı baharatlar arasında yer alıyor. Ancak yoğurt ile bir araya gelince tüm faydasını beş kat artırıyor. Uyumadan önce düzenli olarak tükettiğiniz ise etkisine inanamayacaksınız. İşte sumaklı ayranın mucizevi faydaları

Uyumadan önce için: Ayranın içine sumak ekleyip içince o sorundan eser kalmıyor. Sumaklı ayran içmek neye yarar?

Sumak, Türk mutfağında sıklıkla kullanılan baharatlardan biridir. Osmanlı zamanında da popüler olan sumak, vücudumuz için bir dizi sağlık yararı sunuyor. Sumak, kalp sağlığını mükemmel derecede korur.

Ayrıca sumak karaciğeri temizler, bağırsak hareketlerini dengeler, metabolizmayı hızlandırır, enerji verir ve kandaki şekeri dengeler. Ancak sumağın en bilinen faydası kilo verimini kolaylaştırdığıdır.

Kilo vermek için her gün yeni mucizeler ortaya çıkıyor. Özellikle kadınların en büyük sorunu olan kilo alma ve diyet gibi konularda yorulmadan, sıkmadan ve mümkünse zahmetsizce kilo vermeyi sağlayacak her türlü bilgi kilo sorunu olanların baş tacı haline gelmiştir.

Son dönemde yoğurt kürleri uzmanlardan tam not alarak diyet listelerinde yerini alıyor. Beslenmenin vazgeçilmez parçası olan yoğurt, içerdiği besinler sayesinde faydalı hale gelir.

Özellikle sumakla birleşince yağ yakımını hızlandırır. Bu nedenle hızlı ve etkili zayıflamak için sumaklı ayranı mutlaka deneyin…

SUMAKLI AYRANIN FAYDALARI

Oldukça doğal ve sağlıklı bir besin olan sumak, çoğumuz için sadece salatalarımıza kattığımız lezzet verici bir malzemedir ancak etkileri saymakla bitmez.

Sindirimi kolaylaştırdığı bilinen sumak, kabızlık ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını önler. Bu etkileri nedeniyle tartıda şişkinlik veya kabızlıktan kaynaklanan istenmeyen kilo artışlarını önler.

Uyumadan önce için: Ayranın içine sumak ekleyip içince o sorundan eser kalmıyor. Sumaklı ayran içmek neye yarar?

Kan şekerini düzenleyici etkiye sahip olan sumak, bu sayede tatlı yiyeceklerin aniden artıp azalması hissini ortadan kaldırır.

Bu nedenle özellikle diyet yapanlar ve tatlı krizini sık sık yaşayan kişiler tarafından sumak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Hızlı doymaya yardımcı olan sumak aynı zamanda gaz giderici etkiye de sahiptir. Dengeli miktarda kalori alımı sağladığı için zamanla fazla kilolarınızdan kurtulduğunuzu gözlemleyeceksiniz.

Sumak, vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlayan çok güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir ve tansiyon problemi olan kişilerin tüketilmesi önerilmez.

Bu kürü uygularken dikkatli beslenmeye ve hareketsiz kalmamaya mutlaka dikkat edin. Çünkü uzmanlar, tek başına etkili olmayacağının altını çiziyor.

SUMAKLI AYRAN KÜRÜ

1 bardak az yağlı veya ev yapımı yoğurt ile hazırlanan ayrana 1 yemek kaşığı kadar sumak ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra gece uyumadan önce için.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin