Usta gazeteciden acı haber geldi! Yılların gazetecisi İsmet Solak 80 yaşında hayata gözlerini yumdu

Gazeteci İsmet Solak, 80 yaşında hayatını kaybetti. Yaptığı siyasi haberlerle ismini duyuran Solak, Başbakan olduğu dönemde bir süre Bülent Ecevit’in basın danışmanlığını yürüttü. Usta gazeteci 21 Ocak Cumartesi günü, memleketi Kırklareli'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Usta gazeteciden acı haber geldi! Yılların gazetecisi İsmet Solak 80 yaşında hayata gözlerini yumdu

Gazeteci ve yazar İsmet Solak yaşamını yitirdi. İlerlemiş Alzheimer hastalığı olan Solak, Kırklareli Devlet Hastanesi'nde pankreas kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.

80 yaşındaki Solak, yaz aylarında Ankara'da, kış aylarında ise memleketi olan Kırklareli Kızılcıkdere Köyü'nde yaşamını devam ettiriyordu. 

Solak, 21 Ocak Cumartesi günü, Kırklareli merkeze bağlı Kızılcıkdere Köyü Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Kızılcıkdere köy mezarlığında toprağa verilecek. 

İSMET SOLAK KİMDİR?
İsmet Solak, 1943’te Kırklareli Kızılcıkdere Köyü’nde doğdu. Lise öğrenimini Kuleli Askeri Lisesi’nde tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu’na girdi. Gazeteciliğe Kırklareli Atayolu Gazetesi’nde başlayan Solak, harbiyeden ayrıldıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne bağlı Gazetecilik Enstitüsüne girdi. Bir süre Bülent Ecevit’in TBMM’de danışmanlığını yaptı, Trakyabirlik'te yöneticilik üstlendi. İsmet Solak, Kim dergisi, Akşam, ANKA Haber Ajansı, Milliyet’te çalıştı, Hürriyet ve Güneş gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu, köşe yazarlığı yaptı. Genel Müdür ve ajansın sahibi Müşerref Hekimoğlu'nun 10 Ekim 2004 tarihinde ölümü üzerine Ali Polat, Nazif Ekzen ve Şahin Mengü ile birlikte yeniden ANKA'ya dönen İsmet Solak, ajansın ayakta kalması için çaba sarfetmişti. İki yıldır tedavi gören İsmet Solak bu sabah Kırklareli’nde yaşamını yitirdi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin