Usta gazeteci Fevzi Koçak hayatını kaybetti

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir Gaziosmanpaşa Yeni Yüzyıl Üniversite Hastanesi'nde yoğun bakımda olan gazeteci Fevzi Koçak, sabaha karşı hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Usta gazeteci Fevzi Koçak hayatını kaybetti

Ortadoğu Gazetesi'nde 27 yıldır görev yapan, Türk basınının duayen isimlerinden Fevzi Koçak, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir Gaziosmanpaşa Yeni Yüzyıl Üniversite Hastanesi'nde yoğun bakımda olan Fevzi Koçak, sabaha karşı tüm müdahelelere rağmen hayata gözlerini yumdu.

Koçak'ın cenazesi bugün Eyüp Sultan'da kılınacak öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

FEVZİ KOÇAK KİMDİR?

Tokat Zile'de doğdu. Mesleğe 1961 yılında Son Havadis Gazetesi'nde Muhabir başladı. Bu gazetede Yurt Haberleri, İstihbarat Şefliği, Sayfa Sekreterliği, Gece Sorumlu Müdürlüğü gibi görevlerinde bulundu. Günaydın Gazetesi’nin yayınladığı İlkhaber ve Meydan Gazetelerinde Gece Sorumlusu olarak çalıştı. Zaman Gazetesi’nde İstihbarat Şefliği, Sayfa Sekreterliği yaptı. Bakırköy Belediyesi'nin Basın Danışmanlığını yürütürken Yeni Bakırköy Gazetesini çıkardı, bu gazetenin Genel Yayın Müdürlüğü'nü yaptı. Son Havadis ve Hürriyet Gazetelerinde çalıştı. 1991 yılında Ortadoğu Gazetesi'nde Sayfa Sekreteri olarak göreve başladı. Ortadoğu'da Haber Koordinatörü ve Editör olarak görev yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi. Birçok basın başarı ödülü sahibi olan Koçak, 2018 yılında TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne değer görüldü. 2012 yılında, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Mezunları Vakfı (İLEV) tarafından iletişim alanında 50 yılını dolduran ustalara verilen "Onur Ödülü “nü aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin