Unutkanlığı tarihe gömen besin bulundu: Hafızayı uçuşa geçirmek için hemen tüketin. 1 parçasıyla optimum zekaya sahip olmak mümkün

Unutkanlık, çoğu kişinin yaşadığı olumsuz durumlardan biridir. Beyni sürekli genç ve zinde tutmak, aslında yediklerimizle büyük bir orantı içindedir. Yalnızca 1 parçasıyla hem beyin sağlığınız koruma altında olacak hem de hafızanız zırh gibi güçlü olacak. İşte hafızayı geliştiren ve beyne olumlu etkiler sunan o besin

Unutkanlığı tarihe gömen besin bulundu: Hafızayı uçuşa geçirmek için hemen tüketin. 1 parçasıyla optimum zekaya sahip olmak mümkün

Beyin çok önemli bir organdır. Vücudumuzun kontrol merkezi olan beyin, hareket etmemizi, düşünmemizi, hissetmemizi, nefes almamızı ve daha fazlasını sağlar.

Beynin görevi çok büyük olduğundan, onun düzgün çalışmasına ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için bol miktarda yakıt ve faydalı besin sağlamak gerekir.

Yediğimiz yiyeceklerin çoğu beynimizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Meyve, sebze, şifalı bitkiler ve baharatlar gibi bazı yiyecekler beyni korumaya yardımcı olan bitki bileşikleri içerir.

Bazı besinler, beynimizin ve hafızamızın hem kısa hem de uzun vadede keskin kalmasını sağlamak için ihtiyaç duyduğu faydalı yağları ve bazı vitamin ve mineralleri içerir.

Bu besinlerden biri de şüphesiz, bitter çikolatadır. Çikolata yalnızca kendimizi mutlu hissetmemize fayda sağlamıyor beyin sağlığı için de mucizevi etkiler sunuyor.

İşte bitter çikolatanın beyin sağlığıyla ilişkisi…

BİTTER ÇİKOLATANIN HAFIZAYA ETKİSİ

Uzmanlara göre çikolata yemek; görsel uzamsal hafızayı ve zekayı, çalışma belleğini, tarama ve izlemeyi, soyut akıl yürütmeyi ve minimental durum muayenesini geliştiriyor.

Unutkanlığı tarihe gömen besin bulundu: Hafızayı uçuşa geçirmek için hemen tüketin. 1 parçasıyla optimum zekaya sahip olmak mümkün

Bitter çikolata vitamin ve mineraller açısından zengindir. Özellikle bitter çikolatanın içindeki kakao yüksek antioksidanlar içerir.

Bitter çikolata içerisinde potasyum, magnezyum, selenyum, bakır ve çinko gibi önemli bileşikler barındırır.

Araştırmacılar, bitter çikolata yemenin beyin dalgalarının sıklığını değiştirebileceğini ve stresi azaltmanın yanı sıra hafızayı iyileştirmede de birçok fayda sağlayabileceğini kanıtladı.

Bitter çikolatada bulunan antioksidanlar sayesinde gama frekansı yukarı doğru düzenlenir ve güçlendirilir.

Çünkü beyin dalgalarının frekansları farklıdır.  Gama frekansı en yüksek olduğunda ise bilişsel işlem, ezberleme ve hatırlama açısından en yüksek seviyelerle ilişkilendirilir.

Gama frekansı aynı zamanda bilgiyi işlemek, hafızayı geliştirmek ve stresi azaltmak gibi karmaşık işlevlerle uğraşır.

Araştırmalar, bitter çikolata yemenin, sıklıkla stres yaşayan kişilerde stres hormonu düzeylerini azaltabildiğini gösteriyor.

Bitter çikolata alırken kakao oranının yüksek ve şekersiz olmasına mutlaka dikkat edin. Aynı zamanda kakao yağı yüzdesinin yüzde 70 olduğuna dikkat edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin