Ünlü sunucu Radikal'de! İlk yazısında Nuri Bilge Ceylan'ı yazdı!

Sunucu Yekta Kopan kültür sanat yazılarıyla Radikal'de okuyucu ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sunucu Radikal'de! İlk yazısında Nuri Bilge Ceylan'ı yazdı!

Ünlü sunucu, yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan Radikal gazetesinde köşe yazmaya başladı. Her Çarşamba kültür sanat alanındaki yazılarıyla okuyucuyla buluşacak olan Kopan, bugün yayınlanan ilk yazısında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan'ı yazdı.



Yekta Kopan'ın ilk yazısı şu şekilde:





Herkes fotoğrafa kilitlendi. 32 yıl sonra Yılmaz Güney’in yumruğunu yeniden havada görmek, Fransa’dan Türkiye’ye heyecanlı rüzgarlar estirdi. Ama ufak bir şüphe de vardı: Nuri Bilge Ceylan gerçekten Yılmaz Güney’e selam mı göndermek istemişti, yoksa sadece foto muhabirlerinin “Lütfen yumruğunuzu şöyle kaldırır mısınız?” ricasını kıramadığı için mi vermişti o pozu? Gerçeği bilemezdik çünkü bu bilgiyi bize olay yerinden aktaracak kimse yoktu. 

Aynı şüpheci tavır teşekkür konuşması için de geçerliydi. Nuri Bilge Ceylan, “Son bir yılda hayatını kaybeden Türk gençleri” mi demişti, “Türkiye’nin gençleri” mi? Soma faciasında hayatını kaybedenlerden söz etmiş miydi? Bilemezdik bunları, çünkü 67. Cannes Film Festivali ödül töreni hiçbir yayın organı tarafından canlı olarak yayımlanmadı. Yayıncı kuruluş Canal+, internet yayınını Altın Palmiye’nin verildiği dakikada kesti. Neyse ki, Lumiere Theatre’de bulunan cevval sinemacılarımızın hızlı tweet atmaları sayesinde Altın Palmiye’nin geldiğini ‘zamanında’ öğrenebildik. 

Nuri Bilge Ceylan, Cannes sonrasında şaşkınlığını net bir şekilde dile getirdi ve “Bu yıl Türkiye’den hiçbir televizyon yoktu burada” dedi. Gazetelerin de karnesi iyi değil ama hiç değilse ajanslardan gelen ‘konserve’ haberlerle yetinmediler ve farklı görevleri nedeniyle Cannes’da olanlardan yazı aldılar. 



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin