Üniversite'de saldırıya uğrayan ünlü sunucu ayrıntıları Medyatava'ya anlattı: "Bana saldıranlar öğrenci değildi."

Dün Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Medya" konulu bir panele katılan Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya saldırıya uğradı. Uyan Türkiyem program sunucusu Sarıkaya detayları Medyatava'ya anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite'de saldırıya uğrayan ünlü sunucu ayrıntıları Medyatava'ya anlattı: "Bana saldıranlar öğrenci değildi."

Tahir Sarıkaya dün Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu "Medya" konulu panalde yaşanan saldırı olayını anlattı:



"Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri geçen hafta bana ulaşarak, Medya kkonulu bir panel düzenlemek istediklerini ve konuşmacı olarak katılıp katılamayacağımı sordular bende seve seve kabul ettim. Benden önceki hafta aynı üniversitede Fatih Portakal'ı konuk etmişler. Ara sıra üniversitelere konuşmacı olarak gidiyorum. 



Ama gitmeden önce bir sivil polis abim beni uyardı; "Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde oldukça fazla politik öğrenci vardır, dikkat et" diye. Bende kendisinden bana eşlik etmesini rica ettim ve panel boyunca sivil polis abim bana orada eşlik etti sağolsun. 



Panel başladı, panelin konusu Medya. Gayet güzel konuşuyoruz, öğrenciler sorular soruyor, bende cevaplıyorum. Nasıl olduysa konu gündemdeki barış sürecine geldi, bir öğrenci konu ile ilgili soru sordu bende cevapladım. O sırada öğrencilerin içinden bir adam, iki üç kişiydiler ve kesin olarak öğrenci değillerdi, daha sonra öğrendim ki Ankara Bala semtinden birileriymiş, ekranda barış sürecini hep destekleyici konuşmalar yaptığım için bana küfürler etmeye başladı. Oturduğu yerden kalktı ve üzerime doğru yürümeye başladıar, neyseki hemen salondan uzaklaştırıldılar. Adamlar kesinlikle öğrenci değildi. Giderkende bana ve herkese çok ağır küfür etmişler.



Ama ben yaşanan bu olaydan sonra bir daha üniversitelerde sorular sorulsa dahi politik konulara cevap vermeyeceğim. Pişmanlığım bu yönde oldu. Önümüzdeki hafta Atılım Üniversitesi'nden davet aldım, bu konulara dikkat edeceğim."  



Medyatava Özel


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin