UMUR TALU WSJ'DA YAHUDİ DÜŞMANI OLARAK ANILMASINA OKUYUCULARDAN TEPKİ ALDI MI?

MT: WSJ'da yayınlanan yazıda 'Yahudi düşmanı olarak anıldınız. Buna ilişkin, Wall Street'a bir tekzip yazısı gönderdiniz mi ya da Adelman'la tekrar görüştünüz mü? Okuyuculardan ne tepki aldınız? Umur Talu (Sabah gazetesi yazarı): Wall Street Journal’da açıkça “Yahudi düşmanı” olarak anılmadım. Adım da geçmedi. Ama kastedilen yazı benimdi...

Google Haberlere Abone ol
UMUR TALU WSJ'DA YAHUDİ DÜŞMANI OLARAK ANILMASINA OKUYUCULARDAN TEPKİ ALDI MI?

UMUR TALU: Wall Street Journal’da açıkça “Yahudi düşmanı” olarak anılmadım. Adım da geçmedi. Ama kastedilen yazı benimdi. Yazar, nüansa dikkat etmeye çalışmış, “Yahudi” demediğimi fark etmiş, “Guess what?” diyerek o sözcüğü kendisi koymuştu. Aslında “etnik köken” bile dememiş, sadece “köken” yazmıştım. Bugünkü yazımda bu ayrıntılar mevcut.


Büyükelçi Edelman’la bunun için niye görüşeceğim ki. Ben onun zihniyet dünyası hakkındaki bilgilerimi yazdım, o ise “istismar”a başvurarak ve “anti-semitizm”le bağlantı kurdurarak böyle yazdırdı. Ben de ne düşündüğümü yazmaya devam ediyorum. Zaten, eminim, benim anti-semit olmadığımı anlayacak kadar zekidir. Sanırım, umarım. Ama bu kötü kavramın arkasına sığınıp herkesi o torbaya doldurarak kurnazlık ve kara propaganda yapıyor.


Wall Street journal’a tekzip göndermeme gerek yok. Onlar okumasa bile, yazabiliyorum zaten. Eminim Büyükelçi de çevirttiriyor, Pollock’a bile ulaşıyordur.


Kötü bir tepki almadım. Pollock ve Elçi’nin dostları dahil, zaten benim anti-semit olmadığımı, kendi zihin dünyamda olamayacağımı bilir. Okur tepkileri ise, zaten ne yazdığımı, niçin yazdığımı bilerek, anlayarak düşüncelerini paylaşanlar. Benim asıl şaşırdığım, hiç bir Amerikalının burnunun kanamadığı Türkiye’yi “zehirli, Nazi gibi, Goebbels bile bu kadarını kaba, ham bulurdu” diye aşağılayan ve tehdit eden birine, hak ettiği tepkinin Türkiye medyasında pek verilmemiş olması.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin