Ukraynalı model savaşta yaralandı, bir gözünü kaybetti. Direnişin simgesi oldu, Playboy'a poz verdi

Suikast girişiminden kurtulan Ukraynalı belediye başkanının eşi Iryna Bilotserkovets direnişin simgesi haline geldi. Bilotserkovets, Playboy'a metal bir bikini ve göz bandıyla poz verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ukraynalı model savaşta yaralandı, bir gözünü kaybetti. Direnişin simgesi oldu, Playboy'a poz verdi

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko’nun yardımcısıyla evli olan model ve TV sunucusu Iryna Bilotserkovets, Playboy dergisinin son sayısının ön kapağında metal bir bikini ve göz bandıyla poz verirdi.

Geçen yıl 24 Şubat’ta başlayan Rus işgalinden sadece üç gün sonra çocuklarıyla birlikte silahlı saldırıya uğradıktan sonra aylarca tedavi gördü ve ameliyatlar geçirdi.
Kiev’de bir gece eve dönerken kurşunlara maruz kalan Iryna Bilotserkovets dört ameliyat geçirdi. Bir gözünü kaybetti, çenesi kırıldı ve vücudunda yara izleri kaldı.

Ukraynalı model savaşta yaralandı, bir gözünü kaybetti. Direnişin simgesi oldu, Playboy'a poz verdi
Bilotserkovets, o zamandan beri Ukrayna’da bir direniş sembolü haline geldi. Berlin’deki bir hastanede tedavi altına alınan Bilotserkovets, tedaviden sonra kendini ilk kez aynada gördüğünde ne hissettiğini, “Bir gözü eksik, her yerinden tüpler çıkmış, ameliyattan saçları kazınmış. Her yerde dikişler, izler, yaralar… Çenem bir dal gibi paramparça olmuştu. Ben sadece Frankenstein’ın canavarıydım. Artık güzel bir yüzüm yok ama vücudumun geri kalanı güzel.” sözleriyle açıkladı.

Eski model, “Mesele güzelliğimi korumak değildi; yaşayıp yaşamayacağım meselesiydi. Ukrayna’daki doktorlar muhtemelen öleceğimi söylediler. Kabul etmedim.” diye ekledi.

DİRENMEYE DEVAM EDİYOR

Bilotserkovets şimdi, askerler için etkinlikler düzenlemek üzere Ukrayna’nın kültürel güçleriyle birlikte çalışıyor.

Playboy Ukrayna yaptığı açıklamada, modelin “savaş sırasında yaralanan ancak yaşama susuzluğunu kaybetmemiş Ukraynalı kadınların dayanıklılığını ortaya koyan Kadınlar Güçlü Kalıyor” baskısında bir kahraman olduğunu söyledi.

Geçen yıl Rusya’nın işgalini başlatmasından bu yana, Playboy Ukrayna yalnızca çevrimiçi baskılar üretti ve bu versiyon, 18 aydan uzun bir süredir ilk basılı dergi oldu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin