Ukrayna ile Rusya arasında bugün yapılması beklenen müzakere yarın sabaha ertelendi

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında bu akşam müzakere görüşmelerin 2. turu gerçekleşecek. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, Ukrayna ile Rusya arasında Belarus sınırında gerçekleştirilecek ikinci tur görüşmelerine ilişkin tarihin belirlenmediğini ve bunun için "kayda değer gündem" gerektiğini ifade edilmişti. Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil" açıklamasında bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna ile Rusya arasında bugün yapılması beklenen müzakere yarın sabaha ertelendi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 7'inci gününe girerken, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki 2'inci tur görüşmelerin ilerleyen saatlerde başlaması bekleniyordu, ancak görüşmeler ertelendi.

Rusya, Ukrayna ile müzakerelerin 3 Mart'ta sabah Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleştirileceğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Belarus basınında yer alan haberlerde, Rus heyetinin 2'inci tur görüşmeler için Belarus’un Brest Bölgesi’ndeki Belovezhskaya Pushcha’ya hareket ettiğini ifade edildi.

Rus basını ise Ukrayna heyetinden bir temsilciyi dayandırdığı haberlerde, Ukrayna heyetinin de görüşmenin yapılacağı bölgeye doğru hareket ettiği aktarıldı.

İLK GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Rus ve Ukraynalı heyetler, 28 Şubat’ta Belarus’un Gomel kentinde bir araya gelmiş, 6 saatlik görüşmeden herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mykhailo Podolyak, Çarşamba günü Reuters'e verdiği demeçte, Rusya ile daha fazla müzakerelerin görüşüldüğünü söylemişti.

İkinci tur görüşmelerin tarihi hakkında soruya yanıt veren Podolyak "Bu konu şimdilik tartışılıyor" dedi.

Rus Ajansı ise görüşmelerin ileri bir tarihe ertelendiğini doğruladı. Rus ajansı "Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakere ertelendi, ikinci tur daha sonraya bırakıldı" açıklamasında bulunmuştu.

KREMLİN: BİZ MÜZAKERE İÇİN HAZIRIZ

Kremlin'den yapılan açıklamada ise "Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil" açıklamasında bulunuldu.

RUS BASINI, ÇARŞAMBA GÜNÜ GERÇEKLEŞECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Rusya basını dün Rus kaynaklara dayandırdığı haberinde müzakerelerde ikinci görüşmenin 2 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleştirileceğini iddia etmişti.

Rusya-Ukrayna arasındaki ilk müzakere görüşmesi Pazartesi günü Belarus’ta yapılmıştı. Yaklaşık 5 saat süren görüşmede Rus heyetine Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky başkanlık etmişti. Medinskiy görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmelerde ikinci turun yapılacağını ifade ederek, “En kısa sürede anlaşmaya varmak istiyoruz. Genel konumu tahmin edebileceğimiz belirli noktalar belirledik” demişti.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin