Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yedinci gün! İşte saat saat yaşananlar

Rusya-Ukrayna savaşı, barış görüşmelerine rağmen devam ederken tüm dünya bölgeden gelecek olumlu bir haberi bekliyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 7. gününde başkent Kiev'de patlama sesleri duyulduğu bilgisi verildi. ABD Başkanı Joe Biden, ulusa sesleniş konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bedel ödemesi gerektiğini söyledi. İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yedinci gün! İşte saat saat yaşananlar

14.30 - Ukrayna yönetimi, Rusya ile yapılacak ikinci tur görüşmelerin bugün gerçekleşeceğini duyurdu.

13.30 - Cezaevinde bulunan Rus muhalif lider Navalni, Rus vatandaşlarını her gün sokağa çıkarak savaş karşıtı gösteriler yapmaya çağırdı. Navalni, "Rusya, korkaklardan oluşan bir ulus değildir" ifadelerini kullandı.

13.05 - Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusya, Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin veremez. Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur.

12.45 - Kremlin, Rusya heyetinin Ukrayna’yla müzakereleri sürdürmeye hazır olduğunu açıkladı.

11.30 - Rusya devlet ajansı TASS, Ukrayna ile Rusya arasında bugün yapılması planlanan ikinci tur müzakerelerin ertelendiğini duyurdu.

10.08 Rusya’nın bombardımanı altındaki Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri Harkov’da şu ana kadar en az 21 kişinin öldürüldüğü, 112 kişinin yaralandığı belirtildi.

Harkov Belediye Başkanı, şehrin doğu ve kuzeydoğu bölgelerinin saldırıya uğradığını, bir askeri hastaneye de saldırı olduğunu söyledi.

09.28 The Guardian'ın aktardığına göre AB, Rusya'nın en zengin insanı Aleksey Mordaşov'a yaptırım uygulamaya başladı. 

09.18 Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın güneyindeki Herson'un kontrol altına alındığını açıkladı.

Herson, dün Rus ordusunun kuşatması altındaydı.

09.09 Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle artan petrol fiyatları gün içinde 110 doları aşarken değer kazancı yüzde 5'e yaklaştı.

08.36 Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun çarşamba günü Rusya'yı Ukrayna'ya yönelik işgali nedeniyle resmen kınaması planlanıyor. BM Genel Kurulu, Moskova'yı diplomatik olarak daha da izole etmeyi hedefleyen bu planıyla Moskova'ya işgali sonlandırma ve askerlerini geri çağırma çağrısı da yapacak. 

Reuters'a konuşan diplomatlar, BM Genel Kurulu'nun 193 üyesinden yarısının tasarıya sponsor olarak imza attığını belirtti. Tasarı bugün oylamaya sunulacak. 

08.13 Yerel basında Kiev'e yapılan saldırılar sonucunda bir hastanede yangın çıktığına dair haberler yer alıyor.

07.02 Rusya Devlet Başkanı Putin, vatandaşların 10 bin dolardan fazla değerde dövizle ülkeden çıkmasını yasaklayan kararnameyi imzaladı.

06.47 Ukrayna Güvenlik Servisi, Harkov'a havadan Rus askerleri indiğini ve yerel saat ile sabah üç sularında Ukrayna askerleriyle çatışmaya girdikleri belirtildi. 

06.00 ABD Başkanı Joe Biden, Ulusal sesleniş çağrısı yaparak Rusya lideri Putin'in "yaptıkları nedeniyle bedel ödemesi gerektiğini" söyledi.

02.46 ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından alınan ekonomik önlemlerin, Rusya ekonomisi üzerinde zayıflatıcı bir etkisi olmasının beklendiğini, ülkeye yönelik gerekirse daha fazla finansal baskı uygulamaya hazır olunduğunu ifade etti.

02.00 Dünya Bankası'nın gelecek aylarda Ukrayna için 3 milyar dolarlık bir destek paketi hazırladığı, bunun bu hafta onaya sunulacak en az 350 milyon dolarlık bütçe desteğiyle başlayacağı bildirildi.

01.10 Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinde patlama sesleri duyuluyor.

01.00 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "2 bin 604 kardeşimiz daha yola çıktı. Böylece tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı 8 bin 50 oldu" dedi.

 00.50 Ford, Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı.

00.38 Apple ve Nike şirketleri, Rusya'da internet üzerinden satışlarını durdurduğunu açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin