Uğur Dündar AKOM'dan özel yayın yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Binalar, kendi tabutlarımızı ürettiğimiz yapılara dönüşmüş

Duayen gazeteci Uğur Dündar, tv100 ekranlarında özel bir deprem yayınına imza attı. Uğur Dündar, deprem bölgesine yardım gönderen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını AKOM merkezinden gerçekleştirilen canlı yayında Başkan Ekrem İmamoğlu ile değerlendirdi. İmamoğlu, "Milletçe hepimiz kendi tabutlarımızı yapmışız. Binalar, kendi tabutlarımızı ürettiğimiz yapılara dönüşmüş" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Dündar AKOM'dan özel yayın yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Binalar, kendi tabutlarımızı ürettiğimiz yapılara dönüşmüş

Duayen gazeteci Uğur Dündar, tv100 ekranlarında bu akşam özel bir deprem yayınına imza attı. Uğur Dündar, deprem bölgesine yardım için harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını AKOM merkezinden gerçekleştirilen canlı yayında Başkan Ekrem İmamoğlu ile değerlendirdi.

İBB, deprem bölgesine başta gıda olmak üzere birçok destek gönderdi. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"BİRÇOK KARARI REVİZE ETTİK"

"İstanbul depremi hepimize depremi öğretti. Beni meslek hayatımı, hayata bakışımı değiştirdi. Ailece, iş yaşamımızda bulunan o alana dair birçok kararı revize ettik"

"BİNALAR, KENDİ TABUTLARIMIZI ÜRETTİĞİMİZ YAPILARA DÖNÜŞMÜŞ"

"Milletçe hepimiz kendi tabutlarımızı yapmışız. Binalar, kendi tabutlarımızı ürettiğimiz yapılara dönüşmüş. İnşaat sektöründe bilinir, 1992 Erzincan depremi bir milattır. Birçok yönetmelik değişmiştir. Ama 99 ayrıca bir milattır. Denetim mekanizmasından tutun projelendirmeye kadar. Ulusal Deprem Konseyi kurulmuştu.

"BU BİR FERYATTIR"

24 yıldır bu bizim gündemimizde. 24 yıl! 24 yılda biz revizyonları yapmalıydık. Yeni binalarda yıkıcı, insanları öldüren tek bir bina yapmamalıydık. Bu bir feryattır"

“BÖLGEDE BİN 861 PERSONELİMİZ VAR”

“Genç bir üniversite öğrencisi yürürken beni görmüş olsa gerek koşarak ‘Başkanım’ diyerek sarıldı, ağlamaya başladı. “İstanbul’da öğrenciyim” dedi, “Geldim ama ailem yok”

“Tıbbi yardımdan seyyar tuvaletlere, arama kurtarma ekibinden iş makinalarımıza, jeneratörler, mobil gasilhaneler… Bölgede 1.861 personelimiz, 503 iş makinamız, hizmet araçlarımız var”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin