UEFA'dan Türkiye ve İtalya'ya EURO 2032 müjdesi: EURO 2023 ortaklık başvurusu kabul edildi.

UEFA, Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusu kabul etti

Google Haberlere Abone ol
UEFA'dan Türkiye ve İtalya'ya EURO 2032 müjdesi: EURO 2023 ortaklık başvurusu kabul edildi.

UEFA, Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusunu kabul etti.

Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ortaklık başvurusu kabul edildi. UEFA İcra Kurulu, 10 Ekim'de kararını duyuracak. Türkiye başvurunun kabulüyle birlikte EURO 2028 adaylığından da çekildi.

EURO 2028'e tek aday olarak kalan İngiltere ve İrlanda ortaklığı ev sahipliği yapacak.

TOPLAM 10 ŞEHİRDE DÜZENLENECEK

Geçtiğimiz eylül ayında konu ile ilgili konuşan UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye ve İtalya'nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) ev sahipliği için ortak başvurusunun harika bir gelişme olduğunu söylemişti.

"EURO 2032'e ev sahipliği adaylığı için son başvuru tarihi geçen sene sonunda bitti. Bu nedenle EURO 2032 için Türkiye ve İtalya ortaklığından başka aday olmayacak." açıklamasında bulunan Servet Yardımcı, şu ifadeleri kullanmıştı:

"EURO 2032 için İtalya ile yarışacaktık ancak ortak adaylık kararıyla çekişme ortadan kalktı. Bu iki ülke adına da çok olumlu bir gelişme. EURO 2032 için Türkiye ve İtalya 5'er şehir belirleyecek. Toplam 10 şehirde şampiyona düzenlenecek. Türkiye ve İtalya, Akdeniz çanağının en güzel iki ülkesi. Böyle bir iş birliğinin olması çok değerli. Avrupa futbolu için en güzel çözüm ortaya çıkacak. Türkiye ve İtalya'nın ev sahipliğindeki turnuva en güzel Avrupa Şampiyonası olacaktır. Harika bir organizasyon olacağına inanıyorum."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin