Ücretsiz ekmek dağıtacak. Ekmek fabrikası kurdu, yoksul ailelere ücretsiz ekmek verecek. Komünist lakaplı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan örnek proje

Yurt içinde ve yırt dışında aldığı yardımlarla ekmek fabrikası kurdu, tamamen kadınların çalışacağını duyurdu. Komünist lakaplı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, aldığı yardımlara ekmek fabrikasını kurdu, yoksul ailelere ücretsiz ekmek dağıtacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ücretsiz ekmek dağıtacak. Ekmek fabrikası kurdu, yoksul ailelere ücretsiz ekmek verecek. Komünist lakaplı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan örnek proje

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yoksulların ücretsiz ekmek alması ve bölgede üretimin güçlenmesi amacıyla yurt içi ve yurt dışından yapılan yardımlarla şehirde halk ekmek fabrikası kurdu. Ekmek üretimi ilerleyen günlerde bölgenin yerli tohumundan yapılan unlarla yapılacak ve fabrikada kadınlar çalışacak. Başkan Maçoğlu, tespit edilen yoksul ailelere ekmekleri ücretsiz vereceklerini, askıda ekmek projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz ekmek alabileceğini de duyurdu.

Halktv’den Ferit Demir’in haberine göre; Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, "halkın daha sağlıklı ekmek tüketimi ve yoksulların ekmeğe ücretsiz ulaşımı" için kentte halk ekmek fabrikası kurdu. Fabrikanın açılış töreninin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Maçoğlu, halk ekmek fabrikasında üretilecek ekmeklerin önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamen organik buğday unları ile yapılacağını belirtti.

Tamamen kadınlar çalışacak

Bunun için birçok çiftçi ve kooperatif ile üretim anlaşması yaptıklarını da belirten Maçoğlu, kurdukları fabrikada üretim aşamasında tamamen kadınların çalışacağını da belirtti.

İlk aşamada usta sıkıntısı nedeniyle 2 erkek usta çalıştırdıklarını ve toplamda 16 kadın işçi ile üretime geçtiklerini belirten Maçoğlu, ilerleyen zamanda fabrikada tamamen kadınların çalışacağını söyledi.

 

Belediye kasasından bir kuruş çıkmadığını belirten Maçoğlu, “Belediyemizin bütçesinden bir lira bile çıkmadan ekmek fabrikamızı bir dayanışma üzerinde kurduk. Özellikle yurtdışında yaşayan dostlarımız ile yurtiçindeki birçok iş insanının yardımı ve bazı STK’ların katkıları ile bu tesisi faaliyete geçirdik” dedi.

Ücretsiz ekmek dağıtacak. Ekmek fabrikası kurdu, yoksul ailelere ücretsiz ekmek verecek. Komünist lakaplı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan örnek proje - Resim : 2

Tamamı hibe edildi

Maçoğlu, ekmek fırınında hiçbir makinenin eski dolmadığını ifade ederek “Bize gelen yardımlar ile ilk aşamada üretim kısmını faal hale getirdik 1.5 milyondan fazla harcama yaparak yeni makineler aldık. Biz ekmek fabrikamızı üretime geçirirken tamamen dayanışma ruhu ile ayağa kalktık. Birileri bize un aldı, birileri maya aldı ve diğer malzemeleri vatandaşımız bize yardım ederek hibe etti. Demem şu ki biz belediye olarak bu tesisimize bir kuruş bile harcamadık tamamen duyarlı insanlarımızın yardımı ile bunu başardık” diye konuştu.

“Biz bu tesisimizi sosyal bir proje çerçevesinde hayata geçirdik. İlimiz Kadın Meclisi’nin aldığı karar; halk ekmek tesisimizin tamamen kadın istihdamı ile faaliyete başlaması yönündeydi. Biz de Kadın Meclisi’mizin kararını uygun bulduk ve tesiste kadınları çalıştırma kararı aldık” diyen Maçoğlu, fabrikada toplamda 2’si erkek 18 kişinin çalıştığını aktardı.

“Kadınların çalıştığı yerde üretim daha hijyen ve sağlıklı şartlarda yapılıyor bunu hepimiz biliyoruz” diyen Maçoğlu, kadınların bir iş sahibi olarak çalışıp evlerine ekmek götürebilmelerinin kendileri için de çok önemli olduğunu söyledi.

Ücretsiz ekmek dağıtacak. Ekmek fabrikası kurdu, yoksul ailelere ücretsiz ekmek verecek. Komünist lakaplı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan örnek proje - Resim : 3

"İstediğimiz bölgede üretimin güçlü hale gelmesi ve doğal ürün sayısının arttırılması”
Burada çok yoğun bir üretime girdiklerini aktaran Maçoğlu, şu anda mecburen bölgede un üreten fabrikalardan un aldıklarını ancak yakın bir zamanda kendilerinin ürettiği yerli buğdaydan elde edilen un ile organik üretim yapacaklarını kaydetti. Birçok köyde yerli tohum ile organik üretim yapacaklarını belirten Maçoğlu, şimdiden birçok üretici ile görüştüklerini aktardı.

İlerleyen zamanlarda doğal üretim buğdaylardan çeşitli ekmek üretimi yapacaklarını ifade eden Maçoğlu, “Bizim asıl amacımız bu topraklarda 50-60 yıl önce ekilen tarım arazilerinin tekrar ekilmesi ve o yerli tohum üretiminin arttırılması. Toprakların üretime elverişli hale getirilerek organik tarımın gelişmesi için katkı vermek. Bizim istediğimiz bölgede üretimin güçlü hale gelmesi ve doğal ürün sayısının arttırılması” diye konuştu.

Yoksul ailelere ücretsiz dağıtılacak

Başkan Maçoğlu, tespit edilen yoksul ailelere ekmekleri ücretsiz vereceklerini ve askıda ekmek projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz ekmek alabileceğini de belirterek şunları söyledi:

"Burada ürettiğimiz ekmeklerin bir bölümünü ücretsiz olarak yoksul ailelere dağıtacağız. Şu an planlama çalışması devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler belediye birimlerimiz tarafından tespit ediliyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız bu konuda yoğun çalışıyor. İhtiyaç sahibi aileler belirlendi. Bunlar ekmek ücretsiz verilecek. Yine askıda ekmek projemiz olacak. Dostlarımız ihtiyaç sahibi alilere ekmek almak isterse askıda ekmek projesine destek verebilecek ve ekmekler ihtiyaç sahiplerine gidecek. İhtiyaç sahibi ailelerin teşhir olmaması için belediyemiz onlara bir kart çıkaracak ve oradan belediyemiz ödemelerini yaparak kartı ücretsiz verecek ve her gün ekmeklerini alacaklar. Biz dayanışma ile halkımıza yardım etmek durumundayız bütçemiz kısıtlı. Dostlarımız bize bu konuda yardım ediyorlar. Sosyalistlerin ürettiklerini kimler ile paylaştıklarını topluma göstermek adına ürettiklerimiz ihtiyaç sahibi alilere ulaştırmayı kendimize görev biliyoruz." 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin