tv100.com yazarı Barış Yarkadaş gündeme getirmişti. CHP Milletvekili Gürsel Tekin: Milletvekili ihale alırsa milletvekilliğini bırakmalıdır

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş’ın gündeme getirdiği İYİ Parti ihale iddiaları ile ilgili konuştu. Tekin, "Barış benim kardeşim gibidir dayanaksız konuşmaz" dedi ve ekledi: Milletvekili ihale alabilir ama milletvekilliğini bırakacak. Herşey beyana dayanıyor. İyi insan dönemi bitti, iyi sisteme kavuşmak zorundayız. Ben medya özgürlüğüne laf etmem. Kirli ve yolsuzluğa bulaşmış gazetecilere laf ederim.

Google Haberlere Abone ol
tv100.com yazarı Barış Yarkadaş gündeme getirmişti. CHP Milletvekili Gürsel Tekin: Milletvekili ihale alırsa milletvekilliğini bırakmalıdır

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında soruları yanıtladı. Tekin, gündemde tartışmalara yol açan 'HDP'lilere bakanlık verilebilir' ve Barış Yarkadaş'ın tv100'de  Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı ve Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında gündeme getirdiği İYİ Parti ihalesiyle ilgili konuştu.

Tekin ayrıca 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayını Ocak ya da Şubat ayında açıklayabileceğini tahmin ettiğini söyleyerek seçimin Mayıs ayında yapılabileceğini belirtti.

 

Tekin'in konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Milletvekili ihale alırsa milletvekilliğini bırakmaladır"

İstisnasız 20 yıl yöneticilik yaptım, 30-35 yıl CHP'deyim. CHP'de farklı düşünceler olur. Kimse bizden itaat edilmiş parti beklemesin. Mustafa Kemal Atatürk'e itiraz edilmişse herkese itiraz edilebilir. Barış (Yarkadaş) benim kardeşim gibidir. Babası CHP'li olduğu için öldürüldü. Amcası sakat kaldı. Sıradan bir partili değil. Gazeteci şu anda. Gazetecilik refleksi siyasetten daha fazladır. Barış dayanaksız söylemez. Zaten arkadaşımız telefonla katılmış, aldığını itiraf etmiş. Biz 21. yüzyıldayız, İngiltere Başbakanı sadece pandemi koşullarına uymadığı için adamı rezil ettiler. Bin kere özür dilemesine, ceza ödemesine rağmen. Alman Cumhurbaşkanı niye istifa etti? 40 yıllık dostu 500 bin Euro borç alıyor. Mal beyanı verirken yazmamış. Bir gazete manşet yaptı, ertesi gün adam istifa etti, Alman yargısına hesap verdi. Milletvekili ihale alabilir ama milletvekilliğini bırakacak. İkisi bir arada olmaz. Sayın Davutoğlu bu cümleyi kullandığında siyasi ahlak yasasıyla ilgili. İlk imzayı ben gönderdim. Sayın Davutoğlu vermeyince kendim verdim. 2018 yılında belediye başkanı adayı iken dünyada ne oluyor? Belediyeler nasıl yönetiliyor? diye sordum, gittim. Şok oldum. Herşey beyana dayanıyor. İyi insan dönemi bitti, iyi sisteme kavuşmak zorundayız. Ben medya özgürlüğüne laf etmem. Kirli ve yolsuzluğa bulaşmış gazetecilere laf ederim.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin