Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'nin zirvesinde arp eşliğinde Aşık Veysel dinletisi

Türkiye’nin yaşayan tek erkek arp sanatçısı Çağatay Akyol, 275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en uzun barajı olan Yusufeli’nin zirvesinde ve tünellerinde, arpın kristalize sesini, barajın akustiği ve suyun tınısı ile buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'nin zirvesinde arp eşliğinde Aşık Veysel dinletisi

BİR BARAJDA VERİLEN İLK ARP DİNLETİSİ 

Çağatay Akyol, Türkiye’nin yaşayan tek erkek arp sanatçısı. Akyol, yurtiçi ve yurt dışında çok önemli birçok sanatsal projede yer aldı. Konserleri ve bu başarılarıyla ülkemizi temsil etmeyi sürdürüyor. Akyol’un dünyanın en hızlı akan nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde yükselen Yusufeli Barajı’nda Limaklılara sunduğu bu arp dinletisi ise şimdiden dünya müzik tarihine geçti. 

Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'nin zirvesinde arp eşliğinde Aşık Veysel dinletisi

Akyol; “Arp neredeyse insanlık tarihi kadar eski ve özel bir enstrüman. Mitolojide tınısıyla doğaya hayat veriyor. Arkeolojik çalışmalar ise Mezopotamya’nın arpın anavatanı olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle, bu topraklarda, dünyanın en yüksek barajlarından Yusufeli’nin zirvesinde, arpın muhteşem sesini doğayla buluşturmak eşsiz bir deneyimdi” dedi.

Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'nin zirvesinde arp eşliğinde Aşık Veysel dinletisi - Resim : 2

FARKLI VE ÇARPICI MEKANLARDA KONSERLER DEVAM EDECEK

Bugüne kadar eğitim, kültür ve sanatı odağına alarak onlarca farklı projeye imza atan Limak Vakfı, “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesiyle özgüveni yüksek, çağdaş ve ekonomiye değer katacak kadınların yetiştirilmesine destek veriyor. Son 4 yıldır Limak Filarmoni Orkestrası ile sanata ve müziğe katkısını artırarak sürdüren vakıf, kültür-sanat odaklı projelerini Limak ile “Sanat Her Yerde” çatısı altında birleştirdi. Bu amaçla Yusufeli Barajı’nda düzenlenen arp dinletisi, projenin ilk ayağını oluşturuyor. Aralık ayında İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilecek Limak Filarmoni Orkestrası konserleriyle devam edecek proje, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, farklı ve çarpıcı mekanlarda sanatı toplumla buluşturmaya devam edecek.

 İşte o dinlediden muhteşem bir bölüm:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin