Türkiye'de yaşayan Iraklı YouTuber Tiba al-Ali ziyaretine gittiği babası tarafından Irak'ta öldürüldü!

Youtuber Tiba al-Ali, 2017'den itibaren Türkiye'de yaşamaya başlamış ve ziyaret için Irak'ın Divaniye kentine gelmişti. Genç kızın 31 Ocak'ta babası tarafından öldürülmesinin ardından bölgede protestolar başladı ve sivil toplum kuruluşları, kadın cinayetlerini önlemek için failin cezalandırılması konusunda çağrı yaptı. Yerel basın, Tiba'nın ailesiyle arasında anlaşmazlık nedeniyle bunun bir 'aile içi cinayet' olduğunu ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de yaşayan Iraklı YouTuber Tiba al-Ali ziyaretine gittiği babası tarafından Irak'ta öldürüldü!

Türkiye'de yaşayan Iraklı YouTuber Tiba al-Ali, babası tarafından ülkesinde öldürüldü. Irak'ta birçok kadın, "töre cinayeti" olarak nitelendirilen cinayete tepki gösterdi. 

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan, 22 yaşındaki al-Ali'nin, Divaniye şehrinde babası tarafından öldürüldüğünü ifade etti. 

Maan, Irak'ta polisin al-Ali ve ailesi arasındaki anlaşmazlığın, "medeni bir şekilde tamamen çözülmesi için çaba harcadığını" ifade etti. Türkiye'de yaşayan al-Ali'nin, cinayetin işlendiği sırada ailesini ziyaret için Irak'ta olduğu belirtildi.

İTİRAF ETTİ

Maan, "Polisin oraya gitmesinin ertesi gününde babası tarafından öldürüldüğünü öğrenince şaşırdık. Kendisi bunu ilk ifadesinde itiraf etti" dedi.

Al Jazeera'nın aktardığına göre, doğrulanamayan konuşmalar, al-Ali'nin babasının, kızının Türkiye'de tek başına yaşamasından rahatsız olduğuna işaret ediyor. 

AFP'ye konuşan bir polis kaynağı, al-Ali'nin 2017'de ailesiyle Türkiye'ye gittiğini, ancak onlarla Irak'a dönmeyi reddettiğini ifade etti. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin