Türkiye ödüllü plaj sayısında 3. sırada. 551 plaj Mavi Bayrak ödülü kazandı

Kocaeli'de uluslararası koordinatörlerin de katılacağı 15. Yerel Mavi Bayrak Sorumlular Eğitim Semineri düzenlenecek. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkmaya devam eden Türkiye bu sene ödüllü plaj sayısıyla 51 ülke arasında 3. sırada yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ödüllü plaj sayısında 3. sırada. 551 plaj Mavi Bayrak ödülü kazandı
AA

Bu sene '15. Yerel Mavi Bayrak Sorumlular Eğitim Semineri' 7-10 Kasım tarihleri arasında uluslararası katılım ile Kocaeli’de düzenlenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen seminere birçok yetkili isim katılım gösterecek.

1993'ten beri uygulanan mavi bayrak programı çerçevesinde Türkiye'de bu sene itibarıyla birçok plaj, marina, turizm teknesi ödüle layık görüldü.

BAKANLIKLARDAN MAVİ BAYRAK PROGRAMINA DESTEK

Merkezi Danimarka Kopenhag’da bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından yürütülmekte olan ve 1993 itibarıyla Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından koordine edilen mavi bayrak programı çerçevesinde her yıl farklı bölgede yerel mavi bayrak sorumluları eğitim semineri düzenleniyor. Bu sene "15. Yerel Mavi Bayrak Sorumlular Eğitim Semineri", Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 7-10 Kasım tarihleri arasında uluslararası katılım ile Kocaeli’de düzenlenecek.

Düzenlenecek eğitim semineri programına yurtdışından uluslararası mavi bayrak direktörü, İspanya mavi bayrak ulusal koordinatörü, Yunanistan mavi bayrak ulusal koordinatörü ile Türkiye'de Mavi Bayrak Programını destekleyen kurumların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı katılım gösterecek.

TÜRKİYE 51 ÜLKE ARASINDA 3. SIRADA

1993'ten beri uygulanan mavi bayrak programı çerçevesinde Türkiye'de bu sene itibarıyla 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazandı.

Ödüllü plaj sayısı ile bu sene 51 ülke arasında 3. sırada yer aldı. Dünyadaki plaj ve marina mavi bayrak toplamının yaklaşık olarak yüzde 13’ü Türkiye’de dalgalanıyor. Kocaeli’de ise bu sene itibarıyla büyükşehirin 9 halk plajında mavi bayrak ödülü bulunuyor.

Yaklaşık 100 yerel mavi bayrak sorumlusunun katılması beklenen eğitim seminerinde Ormanya ile İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizlik Projesi inceleme gezisi de düzenlenecek.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin