Türkiye internet reklamlarında en hızlı büyüyen ikinci ülke!

İnteraktif Reklamcılık Bürosu (IAB) ve IHS Technology tarafından hazırlanan AdEx Benchmark 2013 Raporu’nda ortaya çıkan veriler Türkiye’nin internet reklamcılığındaki gelişim çizgisini ortaya koyuyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye internet reklamlarında en hızlı büyüyen ikinci ülke!

dijitalhayat.tv'nin haberine göre; Türkiye’de online video reklam yatırımları bakımından en hızlı ivme gösteren kategori olması ilgi çekici tespitler arasında yer alıyor. 2012 yılında 45 milyon TL’lik bir işlem hacmine sahip olan online videolar reklamlar, bir yılda işlem hacmini 69.5 milyon TL’ye çıkarıp %54 civarında bir artışla en hızlı büyüyen reklam türü oldu.



Online video piyasasındaki genişlememenin sebepleri araştırıldığında internetin çok daha yüksek hızlarda kullanılabiliyor olması ve mobil donanımlar üzerinden internet kullanımının gün geçtikçe yaygınlaşmış olması ifade edilebilir.İnsanların görsel içerikleri tükettiği geleneksel medya türü olarak televizyonlara olan ilginin azalması tam da bu sebeplere bağlı. Mobilitenin iş dünyasındaki çalışma biçimlerine hızla eklemlenmesi insanların tüm medya tüketimlerini televizyona bağlı kalmadan istedikleri zaman ve mekanda yapabilme imkanına sahip olmalarını zorunlu kılıyor.



Global Video Index 2013 araştırmasında, online video izleme alışkanlıklarında video sürelerindeki farklılıklara göre farklı cihazların tercih edildiği tespit ediliyor.


Etiketler türkiye büyüme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin