Türkiye geneli deprem tatbikatından 10 gün sonra deprem meydana geldi. Türkiye bir kez daha depreme uykuda yakalandı. Elektronik cihazlara deprem sonrası SMS ve talimat gönderildi mi? Sirenler neden çalmadı?

Türkiye yaklaşık 10 gün önce Düzce depreminin 23. Yıldönümünde deprem hazırlığını artırmak için tatbikat yaptı. Cep telefonlarına SMS günler öncesinden gönderildi. Ancak tatbikatın üzerinden iki hafta geçmeden Düzce’de insanlar uykuda depreme yakalandı. Deprem sonrasında elektronik cihazlara herhangi bir uyarı ve talimat gönderilmemesi eleştiri konusu oldu. Sirenlerin neden çalmadığı da tartışma konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye geneli deprem tatbikatından 10 gün sonra deprem meydana geldi. Türkiye bir kez daha depreme uykuda yakalandı. Elektronik cihazlara deprem sonrası SMS ve talimat gönderildi mi? Sirenler neden çalmadı?

Türkiye 12 Kasım’da ülke genelinde deprem tatbikatı yaptı. Cep telefonlarına özel bildirimler gönderildi. Tatbikatın duyurusu günler öncesinden yapıldı.

Tatbikatın gerçekleştiği saat 18.57'de başlayan olan tatbikat için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "12 Kasım'da, 18.57’de ilk kez bir ülke tatbikatı yapacağız. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek" ifadelerini kullanmıştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Afet İletişim Çalıştayında’ konuşan Soylu, ulusala tatbikatın 12 Kasım Düzce depreminin 23. Yıldönümünde yapıldığına dikkat çekmişti.

Türkiye geneli deprem tatbikatından 10 gün sonra deprem meydana geldi. Türkiye bir kez daha depreme uykuda yakalandı. Elektronik cihazlara deprem sonrası SMS ve talimat gönderildi mi? Sirenler neden çalmadı? - Resim : 2

ARADAN İKİ HAFTA GEÇMEDİ

Türkiye tatbikatın üzerinden daha iki hafta geçmeden deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti.

Yine Düzce'de saat 04.08’de merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre; deprem 6,81 kilometre derinlikte gerçekleşti.

En az iki kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği depremde onlarca kişi yaralandı.

AFAD: BATTANİYE VE ÇORBA DAĞITTIK

74 artçı sarsıntının kaydedildiği deprem sonrası onlarca bina hasar aldı, okullar da tatil edildi.

Deprem sonrasında herhangi bir uyarı yapılmadığı ve elektronik haberleşme araçlarına da herhangi bir uyarı gönderilmediği iddia edildi.

Depremzedelere SMS ile herhangi bir talimat gönderilmediği öne sürüldü.

AFAD ise internet sitesinden yaptığı açıklamada battaniye ve çorba dağıttığını duyurdu.

Türkiye geneli deprem tatbikatından 10 gün sonra deprem meydana geldi. Türkiye bir kez daha depreme uykuda yakalandı. Elektronik cihazlara deprem sonrası SMS ve talimat gönderildi mi? Sirenler neden çalmadı? - Resim : 4

AFAD ayrıca sosyal medya hesabından paylaştığı bir twitte deprem sonrası ilk 6 saat hayati önemde olduğunu belirtti.

“Çök-Kapan-Tutun hareketi ile hedefinizi küçültün, merdiven ve asansörlerden uzak durun, evinize en yakın toplanma alanına yürüyerek gidin, iletişim için SMS ve internet tabanlı uygulamaları kullanın” tavsiyelerinde bulundu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları da deprem tatbikatını hatırlattı. Deprem anı veya sonrasında siren çalınmamasını eleştirdi.

 Türkiye geneli deprem tatbikatından 10 gün sonra deprem meydana geldi. Türkiye bir kez daha depreme uykuda yakalandı. Elektronik cihazlara deprem sonrası SMS ve talimat gönderildi mi? Sirenler neden çalmadı? - Resim : 5

 

 

 

 

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin