Türkiye Gazze için devreye girdi. Tamamı kanserli olan 26 hasta Ankara'ya getirildi

Türkiye'nin müdahalesiyle Gazze'deki kanser hastaları Ankara'ya getirildi. Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait uçaklarla taşınan 26 kanser hastası, Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nde tedavi görmeye başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazze için devreye girdi. Tamamı kanserli olan 26 hasta Ankara'ya getirildi

Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareket eden uçaklar, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gazze'ye yönelik sağlık yardımları, hastalar ve yaralıların Türkiye'ye transferi için bugün Mısır'da yürüttüğü yoğun görüşme trafiğinin ardından, 26 kanser hastasıyla birlikte Mısır'dan Ankara'ya döndü.

İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'den çıkarılarak, El Ariş Havalimanı'na ambulanslarla getirilen ve Cumhurbaşkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklara yerleştirilen hastaları, Esenboğa Havalimanında sağlık ekipleri karşıladı.

Uçaklardan ambulanslara nakledilen hastaların tedavilerinin Bilkent Şehir Hastanesi'nde yürütüleceği öğrenildi.

Hastaların sağlık durumunu yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli takip etti.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır’daki El Ariş Havalimanı'nda Gazze'deki hastaların Türkiye'ye nakledilmesi sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Refah Sınır Kapısı'ndan geçirilen 26 Gazzeli hasta ile 13 refakatçisinin bugün akşam saatlerinde Türkiye'ye getirilmesinin planlandığını belirten Koca, şunları kaydetmişti:

Bizim arzumuz, 26 hastanın Türkiye’ye götürülmesi. Bununla ilgili görüşmeler olumlu geçti. Refah Sınır Kapısından hastalar geçti ve işlemleri yapılıyor. İlk defa Türkiye'den bir gemi Mısır'a gelmiş oldu.

Umarım yakın zamanda Gazze'nin içinde Refah Kapısı'na yakın bölgede bir sahra hastanesi de kurmak istiyoruz. Yapılacaklar çok fazla, bize çok iş düştüğünü görüyoruz. Bütün çabamızı seferber edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Kaynak: A.A
Etiketler Gazze hasta kanser Ankara
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin