Bakan Koca'dan Gazzeli hasta ve kanser çocukları ziyaret

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor. Hastanelerin bombalanması nedeniyle yaralıların tedavilerine devam edilemezken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'deki yaralılar için sağlık malzemeleriyle dolu gemilerin gönderildiğini duyurmuştu. Gazzeli yaralı ve kanser hastası çocukları ziyaret eden Bakan Koca, ihtiyaç duyan hastaların Türkiye'ye getirileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca'dan Gazzeli hasta ve kanser çocukları ziyaret
AA

İsrail Hamas çatışmaları 40. günde de devam ederken Türkiye, Gazzeli yaralı, kanser hastası kişilerin sağlıklarına yönelik girişimlerine devam ediyor.

İçerisinde sağlık ekipmanlarının olduğu gemiyi Mısır'a ulaştırdıklarını duyuran Bakan Koca, hastaların tedavi süreçlerini değerlendirmek üzere Mısır Sağlık Bakanıyla bir araya geldi.

Gazzeli hastaları da ziyaret eden Bakan Koca, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Koca'dan Gazzeli hasta ve kanser çocukları ziyaret

"TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATIYORUZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahire'de Gazzeli yaralı ve kanser hastası çocukları ziyaret etti. Çocuklara moral olması için oyuncak götüren Bakan Koca o anları sosyal medya hesabından yayımladı. Konuya dair açıklama yapan Koca, "Kahire'de tedavi gören Gazzeli yaralı ve kanser hastası çocukları ziyaret ettik. İhtiyaç duyan hastalarımızın Türkiye'ye getirilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Her Gazzeli hastanın tedavisi, insanlığın onurunu kurtarmaya dönük bir çabadır" ifadelerini kullandı. 

 

8 SAHRA HASTANESİ, 20 AMBULANS...

Sağlık Bakanı Koca, geçen hafta, hem İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel hem de Mısır Sağlık Bakanı Abdulgaffar ile Gazzeli hastaların Refah Sınır Kapısı'ndan nakli için telefon diplomasisi yürütmüştü.

Bu kapsamda Türkiye, Mısır ve İsrail'den irtibat kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulmuş ve içerisinde ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarf dahil yaklaşık 500 ton yardım ekipmanını taşıyan sağlık yardım gemisi Gazze halkı için Mısır'a ulaştırılmıştı.

Daha önce de Cumhurbaşkanlığı uçağıyla, yine sağlık malzemeleri ve sağlık personelleri bölgeye gönderilmişti.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin