Türkiye, ABD'deki zirveye neden davet edilmedi? Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki o soruya yanıt verdi

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, gündemi değerlendirdiği günlük basın toplantısında 9-10 Aralık'ta yapılacak Demokrasi Zirvesi'ne davet edilen ve edilmeyen ülkelerle ilgili soruları da yanıtladı. Davet edilmeyen ülkelerden olan Türkiye hakkındaki soruya da Psaki yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye,  ABD'deki zirveye neden davet edilmedi? Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki o soruya yanıt verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin 9-10 Aralık'ta yapacağı Demokrasi Zirvesi yaklaşırken, konu Washington'ın gündeminde kalmayı sürdürüyor.

Zirveye Türkiye'nin yanı sıra, son yıllarda anti-demokratik uygulamalarla ön plana çıkan Macaristan da davet edilmemişti. Beyaz Saray Sözcüsü Psaki'nin düzenlediği basın toplantısında gazeteciler davet edilen ve edilmeyen ülkelerle ilgili sorular yöneltti.

 Brifingde, bir gazeteci, Psaki'ye Biden'ın 9-10 Aralık'ta yapacağı Demokrasi Zirvesi'ne ilişkin "Bu zirveye insan haklarıyla ilgili sıkıntıları olan Filipinler ve Pakistan davet edilirken, bir AB üyesi olan Macaristan ve NATO üyesi Türkiye neden davet edilmedi?" sorusunu yönlendirdi.

Türkiye,  ABD'deki zirveye neden davet edilmedi? Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki o soruya yanıt verdi - Resim : 2

Psaki, söz konusu zirvenin ABD hükümet yetkililerinin sivil toplum liderleri ve yabancı liderler ile demokrasiyi savunmak için bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu zirveye dahiliyet ya da davet, davetlilerin demokrasiye yaklaşımlarının onaylandığı anlamına gelmez. Ya da bu zirveye dahil edilmemiş olmak bir hoşnutsuzluk demek değildir." yorumunda bulundu.

Etiketler gündem beyaz saray abd
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin