Türk kahvesinde 5 fincan alarmı! Türk kahvesi içenlere hem iyi hem de kötü haber? Günde kaç fincan Türk kahvesi içmeliyiz? Türk kahvesinin zararı ve faydaları nelerdir?

Kahve Dünyası’nın Türk kahvesiyle ilgili yaptığı bir araştırma çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre koronavirüs salgının tüm dünyaya kabus gibi çökmesi ve sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte insanların eve kapanması Türk kahvesine olan ilgili artırdı. Kahve severlere hem iyi hem kötü haberler var. Türk kahvesi tüketiminde günlük önerilen miktar iki fincan, ama 5 fincana çıkarsanız sizin için tehlike sinyalleri çalmaya başlıyor. İşte Türk kahvesinin zararlı ve faydası.

Google Haberlere Abone ol
Türk kahvesinde 5 fincan alarmı! Türk kahvesi içenlere hem iyi hem de kötü haber? Günde kaç fincan Türk kahvesi içmeliyiz? Türk kahvesinin zararı ve faydaları nelerdir?

Kahve Dünyası’nın Türk kahvesiyle ilgili yaptığı bir araştırma çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Buna göre koronavirüs salgının tüm dünyaya kabus gibi çökmesi ve sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte insanların eve kapanması Türk kahvesine olan ilgili artırdı.

Kahve Dünyası’nın bin 200 kişiyi kapsayan araştırması, pandemiyle birlikte daha fazla Türk kahvesinin içilmeye başlandığını ortaya koydu. Bu araştırmaya katılanların yüzde 92’sinin Türk kahvesini tükettiği ortaya çıkarken, düzenli olarak kahve tüketenlerin haftada ortalama 8 fincan kahve içtiği belirlendi.

Araştırmaya göre Türk kahvesi en çok akşam saatlerinde ve orta şekerli olarak tüketiliyor. Kadınlar, kahveyi daha fazla tüketirken bunun sebebini de sosyalleşmek ve metabolizmayı harekete geçirmesi olarak açıklanıyor.

Kadınlar genellikle evde içerken, erkekler ise genellikle iş yerlerinde Türk kahvesini tüketiyor. Gençler de kahve içiyor ve çoğunlukla bunu kafelerde tüketiyor. Ve araştırmaya göre Türk kahvesi ortalama 7 dakikada içiliyor.

Türk kahvesinde 5 fincan alarmı! Türk kahvesi içenlere hem iyi hem de kötü haber? Günde kaç fincan Türk kahvesi içmeliyiz? Türk kahvesinin zararı ve faydaları nelerdir? - Resim : 2

Türk kahvesinin 10 faydası

Peki Türkiye’de çok fazla tüketilen Türk kahvesinin faydaları nelerdir? Bunu 10 başlıkta toparlarsak eğer şu faydaları sıralayabiliriz.

Türk kahvesi içenler dana uzun süre yaşıyor.

Kahvenin içeriğindeki antioksidan kalp sağlığına iyi geliyor.

Yüksek tansiyonun olası etkilerini engeller.

Tip 2 diyabete yakalanma riskini yüzde 23 oranında azaltıyor.

Günde bir fincan kahve içenlerde karaciğer yağlanması daha az görülür.

Safra taşını önler

Alzheimer hastalığını engeller.

Zihinsel fonksiyonları destekleyerek konsantrasyon kabiliyetini ve ezber gücünü artırır.
Yağ yakımını artırır.

Yapılan çalışmalar, günde 1-3 fincan içilen Türk kahvesinin birçok kanser türünden koruyucu olduğuna işaret ediyor.

Türk kahvesinde 5 fincan alarmı! Türk kahvesi içenlere hem iyi hem de kötü haber? Günde kaç fincan Türk kahvesi içmeliyiz? Türk kahvesinin zararı ve faydaları nelerdir? - Resim : 3

Kahveyi ne kadar tüketmeliyiz?

Kahve her ne kadar sağlıklı olsa da bazı kişiler için risk doğurabilir. Özellikle tansiyon, kalp ritmi bozukluğu (aritmi), taşikardi ve diğer kalp hastalıkları olan bireylerde kahve tüketimi çarpıntıya yol açabilir. Kahve tüketiminde ideal miktar en fazla günde 3 fincandır. Ortalama olarak günde 2 fincan kahve tüketilmesi önerilir; fakat günlük olarak 5 fincanın üzerinde kahve tüketiminin kemik erimesine yol açabildiğini gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur.

45 dakika önce ve sonra

Kansızlık sorunu bulunan kişilerde aşırı kahve tüketimi besinlerdeki demirin emilimini azalttığından kansızlığı şiddetlendirebilir. Bu bireylerin kahve tüketimi konusunda hekimine danışması, tükettiği zamanlarda ise bir fincan ile sınırlandırarak yemeklerden 45 dakika önce ve sonrasındaki sürece denk gelmemesine dikkat etmesi önerilmektedir. Bunlara ek olarak kahvenin sade veya yalnızca süt eklenerek tüketilmesi önerilir.

Türk kahvesinde 5 fincan alarmı! Türk kahvesi içenlere hem iyi hem de kötü haber? Günde kaç fincan Türk kahvesi içmeliyiz? Türk kahvesinin zararı ve faydaları nelerdir? - Resim : 5

İdeal bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Kahve Dünyası’na göre bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktası şöyle:

Cezve içerisine ilk önce kahve, sonra isteniyor ise şeker ve üzerine su sıralaması takip edilerek Türk kahvenizi pişirme ön hazırlığını yapın.

Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Kahve Dünyası Türk Kahvesi ve dilediğiniz kadar şeker ekleyin.

Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu koyun.

Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın.

Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin.

Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.

Cezvede kalan kahveyi bir taşım daha kaynatın ve sonra fincanlara paylaştırın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin