Türk Hava Yolları'ndaki biletleme sorunu çözüldü. Basın Müşaviri Üstün: Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir

Uçuşlarını iptal eden Türk Hava Yolları'nın Basın Müşaviri Yahya Üstün network altyapısındaki sorunlar nedeniyle yaşanan biletleme ve rezervasyon işlemlerindeki aksamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Üstün, "Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir." dedi. Yaklaşık 7 saat aranın ardından arızanın giderilmesi sonrası check-in işlemleri tekrar başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Hava Yolları'ndaki biletleme sorunu çözüldü.  Basın Müşaviri Üstün: Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir

THY'nin network altyapısındaki sorunlardan dolayı biletleme ve rezervasyon işlemlerinde yaşanan aksamaların giderilmesi için çalışma başlatıldı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz." ifadelerini kullandı.

'KESİNLEŞMİŞ BİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ'

Yaşanan sorundan dolayı saat 22.00'ye kadar tüm İstanbul çıkışlı uçuşlar iptal edilirken, Yahya Üstün yaptığı yeni duyuruda ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Üstün, "Bilgi teknolojileri altyapısında meydana gelen sorunun hızla giderilmesi için farklı noktalardaki merkezlerimizde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bir dış müdahale konusunda henüz kesinleşmiş bir bilgiye sahip değiliz. Seferlerimizle ilgili daha önce ilan ettiğimiz durum devam etmektedir. Bu gecikmelerden dolayı tekrar özür dileriz." ifadesine yer verdi.

GENEL MÜDÜR EKŞİ'DEN AÇIKLAMA

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, arızanın giderilmeye ve seferlerin yapılmaya başlandığını belirterek "Saygıdeğer yolcularımız, sistemlerimizi peyderpey devreye alıyoruz. Uçuşlarımız giderek normale dönüyor. İnşallah birkaç saat içinde büyük oranda normale dönmeyi hedefliyoruz. Sabrınız, anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

1-2 KASIM BİLETLİ YOLCULARA İLAVE HAKLAR TANINDI

THY'den yapılan bir diğer açıklamada, bugün ve yarın bileti olan yolculara 7 Kasım'a kadar değişiklik yapılması kaydıyla ilave değişiklik ve iade hakları tanındığı duyuruldu.

Öte yandan, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, sosyal medya hesabından, havalimanında bekleyen yolcular için ücretsiz internet hizmeti başlatıldığını açıkladı.

THY, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde yaşanan sorun nedeniyle İstanbul çıkışlı 19.00 - 22.00 arası Türk Hava Yolları'nın tüm seferlerinin iptal edildiğini duyurmuştu. 

SORUN ÇÖZÜLDÜ YOLCULAR BANKOLARA YÖNELDİ

Network alt yapısının çökmesi nedeniyle birçok seferini iptal eden THY, yaklaşık 7 saat aranın ardından arızanın giderilmesi sonrası check-in işlemlerine başladı.

Uzun süredir havalimanında bekleyen yolcular check-in işlemlerinin başlamasının ardından işlemlerini yaptırmak için bankolara yöneldi. Türk Hava Yolları’nın iç ve dış hat seferleri saat 22.30 itibariyle yeniden başladı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir." açıklaması yaptı.

Kaynak: A.A
Etiketler THY network Ekşi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin