Türk bayrağına belediye logosu ve başkanın adı bastırıldı! Valilik işlem başlattı

Fethiye'de, Türk bayrağında belediye logosu ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın adının yer aldığı görsellerle ilgili işlem başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Karaca, "Firma bize sormadan jest yapmak istemiş. Yapılan doğru değildir. Anında bayrakları kaldırdık" açıklaması yaptı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türk bayrağına belediye logosu ve başkanın adı bastırıldı! Valilik işlem başlattı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, üzerinde belediye başkanının adı ile belediye logosunun yer aldığı Türk bayraklarının tasarlanıp, reklam panolarına asılmasına ilişkin adli ve idari işlem başlatıldı.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede ana caddelerdeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına bayrak üzerinde belediye başkanının adı ile Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Türk bayrağına belediye logosu ve başkanın adı bastırıldı! Valilik işlem başlattı

BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bayrağa isim yazılmasının doğru olmadığını belirtti. Karaca, “Bizim ile alakası olmayan bir durum. Bayrak üzerine bir isim ve logo olamaz. Firma bize sormadan jest yapmak istemiş. Yapılan doğru değildir. Anında bayrakları kaldırdık. Bayrak, Cumhuriyet ve vatan bizim için çok önemlidir. Bayrak üzerinden asla bir reklam olamaz. Bu kabul edilemez” dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin