Toplu taşımaya bir zam daha geldi! Minibüs, dolmuş yetmedi taksilere ve servis ücretlerine yansıdı. Edirne'de ulaşıma büyük zam!

Edirne Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında alınan kararla birlikte Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ücretlerine bugün zam yapıldı. Edirne’de şehir içi toplu ulaşım ücretleri için zam kararı alındı. Kent kartla sivil biniş 6 lira 88 kuruştan 9 liraya, öğrenci 4 lira 75 kuruştan 6 lira 45 kuruşa çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Toplu taşımaya bir zam daha geldi! Minibüs, dolmuş yetmedi taksilere ve servis ücretlerine yansıdı. Edirne'de ulaşıma büyük zam!

Edirne’de şehir içi toplu ulaşım ücretleri için zam kararı alındı. Kent kartla sivil biniş 6 lira 88 kuruştan 9 liraya, öğrenci 4 lira 75 kuruştan 6 lira 45 kuruşa çıktı.

Edirne Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında alınan kararla birlikte Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ücretlerine bugün zam yapıldı. Kent kartla sivil biniş 6 lira 88 kuruştan 9 liraya, öğrenci 4 lira 75 kuruştan 6 lira 45 kuruşa, kredi kartı ya da temassız kart kullanımı 10 liraya, QR biletler ise 11 lira olarak meclisten geçti. 

Öte yandan AK Parti Grubu, ETUS’un hizmet kalitesini artırmadığı gerekçesi ile zam kararına ‘hayır’ oyu kullandı. Ancak zam kararı oyçokluğu ile meclisten geçti.

Zammın önümüzdeki günlerde uygulamaya geçmesi bekleniyor.

TAKSİ VE SERVİS ÜCRETLERİNE DE ZAM YAPILDI

Kentte taksimetre ücretlerine de zam geldi. Buna göre 12 lira 50 kuruş olan taksimetre açılış tarifesi 15 lira, 25 lira olan minimum yolculuk ücreti ise 30 liraya çıktı. Öğrenci servis ücretlerinde de aynı oranda zam yapıldı. 0-3 yaş arası servis ücreti 600 lira, 3-6 yaş arası 725 lira, 6-10 yaş arası 835 lira, 10-15 yaş arası 930 lira, 15 kilometreyi aşan her kilometre için 23 lira, rehber olması gereken araçlarda tarife üzerine eklenecek ücret ise 185 lira olarak belirlendi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin