Tok tutuyor, iç ferahlatıyor: Sıcak havaların iç serinleten yeni gözdesi olacak. Şeftali suyu tarifi. Ev yapımı şeftali suyu nasıl yapılır? Şeftali suyunun faydaları

Bir sürü olgun şeftaliniz var ve bunları nasıl kullanacağınızı bilmiyor musunuz? Bu şeftali suyu tarifini mutlaka deneyin! İşte elinizden bırakmak istemeyeceğiniz canlı, tatlı ve sağlıklı şeftali suyu tarifi.

Tok tutuyor, iç ferahlatıyor: Sıcak havaların iç serinleten yeni gözdesi olacak. Şeftali suyu tarifi. Ev yapımı şeftali suyu nasıl yapılır? Şeftali suyunun faydaları

Şeftali, her yaştan çocuk ve yetişkin tarafından popüler bir şekilde tüketilen tatlı, sorunsuz bir meyvedir. Şeftali; meyve suları, smoothieler, salatalar ve tatlıların bir parçası olarak tüketilir. Şeftali son derece besleyicidir. Vitaminler, magnezyum, fosfor, kalsiyum, lif, potasyum ve antioksidanlarla doludur. Tek bir şeftali, yaklaşık 10 farklı vitamin türüne sahiptir. Şeftali, kilo vermek veya formda kalmak isteyenler için mükemmel bir atıştırmalıktır. Yüksek lif içeriği tok kalmanızı sağlar ve fazla yemenizi engeller.

 

Taze hazırlanmış meyve suyu içmek, ekstra besin maddelerini emmenin ve vücudunuza büyük bir vitamin takviyesi sağlamanın çok hızlı ve sağlıklı bir yoludur. İşte şeftali suyu tüketmek için nedenler.

  •  Tatlı ve sağlıklı bir içecek
  •  Düşük kalorili
  •  İyi miktarda lif (şeftali başına 2 gram)
  •  Sindirimi kolay
  •  Nemlendirici
  •  Antioksidanlarla dolu
  •  İyi bir C vitamini kaynağı
  • A ve C vitaminleri açısından zengin
  •  E, K vitaminleri, demir, kolin, potasyum, magnezyum, fosfor, manganez, çinko ve bakır açısından zengin.
  • Kahvaltıdan önce bir sabah veya tatlı bir atıştırmalık kadar mükemmel.

 

Şeftali suyu tarifi:

Kendi mutfağınızda taze meyve suyu yapmak çok kolay! İşin anahtarı; bulabileceğiniz en tatlı ve en taze şeftalileri kullanmaktır. Dondurulmuş şeftali de tercih edebilirsiniz. Dondurulmuş şeftali olgunluğun zirvesinde toplandığından, biraz olgunlaşmamış şeftalilerden daha iyi bir tada sahip olma eğilimindedir.

Tok tutuyor, iç ferahlatıyor: Sıcak havaların iç serinleten yeni gözdesi olacak. Şeftali suyu tarifi. Ev yapımı şeftali suyu nasıl yapılır? Şeftali suyunun faydaları

Hazırlanışı:

Şeftalileri iyice durulayın. Ardından şeftalileri soyun ve dilimler haline getirin. Dilerseniz kabuklarını soymadan da dilimleyebilirsiniz. Meyve sıkacağına her seferinde yaklaşık iki şeftali dilimi olacak şekilde şeftalileri ekleyin. Çıkan suyun içine isterseniz yarım çay kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. Ardından iyice çırpın. Şeftali suyunu bardaklara servis edin. Dilerseniz süslemek için nane yaprağı veya şeftali dilimleri kullanabilirsiniz. Şeftali suyunuz hazır.

Hemen keyfini çıkarın, afiyet olsun!

Not: Meyve sıkacağınız yoksa blender kullanabilirsiniz. Şeftalileri blenderdan geçirdikten sonra ince bir elek veya tülbentle eleyin. Bu yöntemle biraz katı olabilir. Dilerseniz daha çok şeftali kullanabilirsiniz.

 

Kalan şeftali suyu nasıl muhafaza edilir?

Ev yapımı şeftali suyu buzdolabında 3 güne kadar taze kalır. Meyve suyu biraz ayrışmaya başlayabileceğinden içmeden önce çalkalayın. Ayrıca kalan suyu bir buz küpü tepsisine dökerek dondurabilirsiniz. Gece boyunca dondurun. Daha sonra şeftalili buz küplerini ileride kullanmak üzere dondurucuya uygun bir torbaya veya kaba koyun. Gazlı içeceklere, buzlu çaylara veya limonatalara eklemek için bu şeftali suyu küplerini kullanabilirsiniz. Dondurulmuş meyve suyu küpleri uygun şekilde saklanırsa 6 aya kadar dayanır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin