Titanik'i ararken kaybolmuştu. Titan denizaltısı hakkında daha önce güvenlik uyarısı yapıldığı ortaya çıktı

Titanik enkazına giden Titan denizaltısı hakkında beş yıl önce uyarıda bulunulduğu ortaya çıktı. Eski bir çalışanın, 2018'de gemiyle ilgili potansiyel güvenlik sorunları konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi. Öte yandan arama çalışmaları süren denizaltında birkaç saatlik oksijen kaldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Titanik'i ararken kaybolmuştu. Titan denizaltısı hakkında daha önce güvenlik uyarısı yapıldığı ortaya çıktı

Buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanic'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan OceanGate firmasına ait denizaltı araçlarından biri 18 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

Titan denizaltısını işleten OceanGate şirketinin eski bir çalışanının, 2018'de gemiyle ilgili potansiyel güvenlik sorunları konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

ABD mahkeme belgeleri, şirketin Deniz Operasyonları Direktörü David Lochridge'in bir teftiş raporunda endişelerini dile getirdiğini gösteriyor.

Belgelere göre raporda, teknenin test edilme şekli de dahil olmak üzere "ciddi güvenlik endişeleri yaratan çok sayıda sorun tespit edilmişti".
Lochridge, "denizaltı aşırı derinliklere ulaştığında Titan yolcuları için potansiyel tehlikeyi" vurgulamıştı.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında suyun altından duyulan seslerin tespit edilmesi üzerine çalışmalara hız kazandırıldı. 

Kurtarma ekipleri denizaltında kaybolan 5 kişiyi arama çalışmalarını günlerdir yoğun bir şekilde sürdürüyor.

NE KADAR OKSİJEN KALDI?

 Kaybolanların 3 ya da 4 saat kadar yetecek oksijenin kaldığı düşünülüyor. 

18 Haziran sabahı yola çıkan gemide mürettabatın yalnızca 96 saatlik oksijen kaynağı vardı. Ancak uzmanlar hava kaynağının bir dizi faktöre bağlı olduğunun da altını çizdi.

Zamana karşı yarışan kurtarma ekipleri, üst üste ikinci kez su altında tespit ettikleri seslerle umutlandıklarını dile getirdi. 

Seslerin kaynağının henüz belirlenemediği söyleyen yetkililer, yüksek ihtimalle kayıp gemiden gelmiş olabileceğini belirtti.

Titanic'in enkazı, Kanada'nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre açığında Atlantik Okyanusu'nun dibinde 3 bin 800 metre derinlikte yer alıyor.

KAYIP DENİZALTINDA 5 KİŞİ VAR

Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi OceanGate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyor

Denizaltıyla Titanik'in enkazına dalışın dahil olduğu 8 günlük gezi biletinin 250 bin dolar olduğu belirtiliyor.

Etiketler titan titanik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin