TIR, asgari ücrete yapılan zam, yılbaşı ikramiyesi... Geçtiğimiz hafta en çok neler konuşuldu?

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
TIR, asgari ücrete yapılan zam, yılbaşı ikramiyesi... Geçtiğimiz hafta en çok neler konuşuldu?

30 Aralık 2013 – 05 Ocak 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En’leri' 5 başlık altında sıralandı;

 

HAFTANIN GÜNDEMİ “SURİYE’YE GİDEN SİLAH DOLU TIR”



Hatay Kırıkhan’da jandarma tarafından durdurulan ve içinde Suriye’ye gitmek üzere silah mühimmatı bulunduğu ileri sürülen TIR basında 593 habere konu oldu.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aldığı karara göre asgari ücrete yüzde 5+6 zam yapıldı, bu zamlar 443 haberle haftanın en çok tartışılan iki numaralı gündem maddesi oldu. Milli Piyangonun yılbaşı çekilişi ile ilgili 360 haber yer aldı.



2014 yılının ilk günlerinde sigara, alkol, otomobil ve cep telefonuna getirilen ÖTV zamları 359 haberde yer aldı. Haftanın beşinci gündem maddesi ise Ronaldinho ile Beşiktaş’ın transfer görüşmeleri olarak kaydedildi.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8.619 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 920 haberle 2.sırada yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 522 haberle 3. sıraya, Leyla Zana 514 haberle 4.sıraya yerleşti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise 411 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ  TARKAN

Azerbaycan’ın Kuba şehrinde verdiği konser ile Tarkan 113 haberle ilk sıradaydı. Sezen Aksu 104 haberle ikinci olurken, onu 101 haberle Orhan Gencebay takip etti. İbrahim Tatlıses 96 haberle 4. Sırada yer alırken, Demet Akalın 91 haberle listenin son sırasında yer aldı.



HAFTANIN SPOR ADAMI AZİZ YILDIRIM 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 566 haberle spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini 489 adet haberle haftanın ikinci spor adamı oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal 333 haberle, üçüncü sırada yer alırken, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 331 haberle 4.sırada yer aldı. Haftanın 5. Sıradaki spor adamı ise 295 haberle Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş oldu.

 

HAFTANIN SPORCUSU DIDIER DROGBA

Galatasaraylı futbolcu Didier Drogba 323 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz 257 haberle 2. Sıraya yerleşti. Fenerbahçeli futbolcu Egemen Korkmaz 240 haberle 3. Sırada, Beşiktaş’ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma 215 haberle 4. Sırada yer aldı. Beşiktaş’ın orta saha oyuncusu Manuel Fernandes ise 203 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin