Times: Erdoğan’ın PKK’ya saldırıları IŞİD'e dolaylı destek anlamına geliyor

Times gazetesi, bugünkü başyazısında Türkiye'nin PKK'ya yönelik saldırılarını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Times: Erdoğan’ın PKK’ya saldırıları IŞİD'e dolaylı destek anlamına geliyor

Times gazetesi “Ankara’da miyopluk” başlıklı başyazısında “Erdoğan’ın PKK’ya saldırıları Irak Şam İslam Devleti’ne dolaylı destek anlamına geliyor” diyor.



Yazıda özetle şöyle deniyor:



“Düşmanların dostlarının, dostların düşmanlarıyla geçici ittifaklar kurduğu bir bölgede, Türkiye’nin Irak Kürdistan’ı içindeki PKK kamplarına son saldırıları alayvari bir fırsatçılıktan başka bir şey değil. IŞİD teröristlerinin geçen ay Suriye sınırında (Suruç) en az 30 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırılarından sonra Erdoğan yönetimi, IŞİD’le savaşta ABD ve müttefikleriyle işbirliğini artırma sözü verdi.”



“Ancak Türkiye verdiği sözlerin neredeyse hiçbirini yerine getirmediği gibi, uzun süredir devam eden ateşkesi bozarak ayrılıkçı PKK’ya art arda saldırılara başladı. Bu saldırılar, Türkiye ve Irak’taki Kürtleri öfkelendirirken, İslami aşırılıkla mücadelede Türkiye’nin bir müttefik olarak samimiyeti ve etkinliğinin sorgulanmasına neden oldu.”



“Kürdistan hükümeti dün Ankara’nın Kuzey Irak’taki PKK militanlarına karşı harekete geçmesi talebini reddetti, bunun Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin zor duruma sokacağını söyledi. Kürdistan son zamanlarda, iki tarafın da çıkarına olan büyük petrol anlaşmalarıyla Ankara’yla ilişkilerini geliştirdi, sessiz bir şekilde Ankara’yla PKK’nın yakınlaşmasını teşvik etti.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin