THY çalışanları depremzedeler için harekete geçti. 800 kişilik bir yaşam alanı hizmete girdi

Türk Hava Yolları'nda çalışan çok sayıda kişi depremzedeler için harekete geçti. Çalışanların kurduğu İSİMSİZLERTK, Hatay'da kurdukları 800 kişilik bir yaşam alanı depremzedelerin hizmetine açıldı.

Google Haberlere Abone ol
THY çalışanları depremzedeler için harekete geçti. 800 kişilik bir yaşam alanı hizmete girdi

Kahmanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan iki büyük depremin ardından harekete geçen Uluslararası İnsani Yardımlaşma Derneği 'İSİMSİZLERTK' depremzedelere yaptıkları yardımların yanı sıra, arama-kurtarma çalışmalarına da destek oldu.

Gönüllülerin desteği ile faaliyetlerde bulunan dernek, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için önemli bir projeye imza attı.

Çoğunluğu THY'de görevli olan pilot ve kabin memurlarından oluşan dernek Hatay'da AFAD koordinasyonuyla depremzedeler için 4 bin 500 metrekare alana kurulu 800 kişilik yaşam alanı hizmete sunuldu.

DERNEK ÜYELERİ ÇOCUKLARI DA UNUTMADI

Depremzedeler için kurulan yaşam alanında günde 3 öğün yemek pişirilip, servis edilecek mutfak ve yemekhaneyi devreye alan dernek,yaşam alanının 1 aylık erzak teminini de gelen bağışlarla karşıladı. Yaşam alanındaki çadırlara 800 yatak, yorgan, yastık, nevresimden oluşan setler verildi. Kamp alanında da 12 adet seyyar tuvalet kuruldu.

Yaşam alanı içerisinde çocukları da unutmayan dernek gönüllüleri, çocuklara oyuncaklar ve giysilerden oluşan hediyeler verdi. Çocukların psikolojileri düşünülerek seçilen hediyeler arasında dozer, kepçe ve kamyon gibi depremi çağrıştıracak oyuncaklara yer verilmedi.

Bebekler için mama, bebek bezi ve hijyen ürünleri de depremzede vatandaşların hizmetine sunuldu. Bugüne kadar 8 TIR insani yardım malzemesini bölgeye ulaştıran dernek, yaşam alanını 1 ayın sonunda tüm fonksiyonlarıyla hayata geçirdikten sonra AFAD’a devredecek

Kaynak: DHA
Etiketler deprem thy kabin memuru
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin