The Economist: Türkiye'de zombi demokrasisi var

Dünyaca ünlü İngiliz dergisi Türk demokrasisini zombi demokrasisine benzetti.

Google Haberlere Abone ol
The Economist: Türkiye'de zombi demokrasisi var

Başbakan Erdoğan'ı 'Sultan mı demokrat mı' ifadeleriyle kapağına taşıyan İngiliz The Economist dergisi, Yeniçeriler tarafından katledilen III. Selim'e benzetmişti. Dergi, Gezi eylemleri döneminde Erdoğan'ın eline gaz maskesinin olduğu tasarımı kapağına taşımıştı.



"Zombi Demokrasisi"



Geçtiğimiz yıl 12 Haziran 2011 seçimlerinde 'CHP'ye oy verin' çağrısı da yapan İngiliz dergisi bu defa internet sitesinde Türk demokrasisine 'Zombi Demokrasisi' benzetmesi yaptı.



Başbakan Erdoğan'ın demokrasi anlayışını eleştiren The Economist çoğunluğu ele geçirenlerin yönetiminin Türkiye gibi ülkelerde liderin de etkisiyle farklı bir demokrasi anlayışına evrildiğini ve olsa olsa 'Zombi demokrasisi' olabileceğini yazdı.



The Economist dergisi Erdoğan'ı eleştirdiği yazısını şöyle sonlandırdı:



"Demokrasinin en temel düşüncesi başa gelecek hükümeti halkın seçmesidir. Oylama her ne kadar demokrasinin çok önemli bir parçası olsa da demokrasi sadece oy demek değildir. Ayrıca seçimleri kazanmış olmak bir lideri kayıtsız şartsız güç sahibi yapmaz. Erdoğan ve onun gibi liderler tarafından empoze edilen çoğulcu dünya görüşü zombi demokrasisinin bir parçasıdır. Dışarıdan gerçek bir şeymiş gibi gözükse de içinde çarpan bir kalbi yoktur." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin