TGF'dan sansür tepkisi

TGF Ege TV muhabirinin kayıt almasını engelleyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TGF'dan sansür tepkisi

" İzmir Ticaret Odası" Başkanı Ekrem Demirtaş meclis toplantısında  Ege TV muhabiri Kerim Uğur'un kürsüye mikrofon koymasını ve kayıt almasını engellemiş, muhabirin ısrarı üzerine de güvenliği çağıracağını söylemişti.



Ekrem Demirtaş'ın bu davranışı karşısında TGF( Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu) Başakını Atilla Sertel bir açıklama yayınladı. Açıklamasında, yaşanan olayın sadece Ege TV'ye değil basın özgürlüğüne ve tüm  İzmir basınına bir hakaret olduğunu söyleyen Atilla Sertel kamaoyunun haber alma hakkının engellenemeyeceğini ifade etti. 



Atilla Sertel'in açıklaması şu şekilde:



"Basına açık bir toplantıda 'Bu benim şahsi özgürlüğüm, benim sesimi almanı istemiyorum. Sözlerimin kaydedilmesini istemiyorum' diyerek mikrofonu muhabirin elinden çekerek alması sadece EGE TV'ye değil basın özgürlüğüne ve tüm İzmir basınına yapılmış bir hakarettir.

"Ekrem Demirtaş, Ocak ayı meclis toplantısında da aynı davranışı sergilemişti. Bir açıklama yaparak, kendisini EGE TV'den ve İzmirli gazetecilerden özür dilemeye davet etmiştik. Demirtaş, özür dilemediği gibi bir ay sonra aynı davranışı yine tekrarlamıştır. Yapılan hatayı telafi etmek yerine daha da agresif bir tavırla sansürcü zihniyetini yeniden açığa vurmuştur.

"Demirtaş'ın kişisel kızgınlıklarına kamuoyunun haber alma hakkı için çalışan basını bir daha alet etmemesini diliyor, ikinci kez başvurduğu sansür girişimini şiddetle kınıyoruz."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin