TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) bu yıl 28'incisini düzenlediği "Sedat Simavi Ödülleri"ni kazananlar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

TGC'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 11 Aralık 1953'te yaşamını yitiren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti kurucu başkanlarından Sedat Simavi anısına düzenlenen ödüllerde, Seçici Kurul değerlendirmesini tamamladı.

Buna göre Kurul, Vatan Gazetesi'nden Emine Algan'ı "Yazık Bu Milletin Parasına" başlıklı haberiyle Gazetecilik Ödülü'ne, aynı gazeteden Tülay Acar'ı da "Emine Hanım'a 10 İhale" başlıklı haberiyle övgüye değer buldu.

Radyo Ödülü, BBC ve NTV Radyo'da yayınlanan "İki Kere Yabancı" adlı radyo programıyla Ayça Abakan Duffrene'in olurken, Ahmet Şefik Yeşiltepe ve Özgünay Ünal da NTV Radyo'da yayınlanan "Babil Kulesi" adlı radyo programıyla övgüye layık görüldü.

Televizyon Ödülü'nü "Sesimi Duy" adlı programla Nuran Seyhan Bayer kazandı. Savaş Karakaş ve Mehmet Akif Aydın'ın "Dumlupınar Belgeseli" ve Adnan Gerger'in "Emniyeti bastılar, adam kaçırdılar" haberi ise övgüye değer bulundu.

Edebiyat Ödülü'nü "Amerika 1954" romanıyla Demir Özlü, Sosyal Bilimler Ödülü'nü "Ankara'nın İlk Planı 1924-25 Lörcher Planı" başlıklı eseriyle Doç. Dr. Ali Cengizkan kazanırken, "Tekelci Medyada Örgütsüz Gazeteci" adlı eseriyle Dr. Atilla Özsever, "Didar-ı Hürriyet" adlı eseriyle Dr. Sacit Kutlu da övgüye layık görüldü.

Görsel Sanatlar Ödülü'nü Koşuyolu Sanat Galerisi'ndeki resim sergisiyle Alp Tamer Ulukılıç, Spor Ödülü'nü 3. kez olimpiyat şampiyonu olması nedeniyle halterci Halil Mutlu kazandı. Olimpiyat şampiyonu halterci Tamer Sağır da övgüye layık bulundu.

Sedat Simavi Ödülleri, 11 Aralık 2004 tarihinde Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin