Telefonunuzun şarjı yüzde 1'ken saatlerce kullanıyorsanız dikkat! Bu sizin şansınız değil belanız olabilir. Telefon şarjı yüzde 1'deyken saatlerce açık kalabiliyorsa dikkat. Yazılım hatası olabilir

Telefonunuzun şarjı yüzde 1’i gösterdiğinde, “ha bitti, ha bitecek” diye stres yaşarken, o yüzde 1 ibaresi asla değişmeden saatlerce kullanıyorsanız sandığınız kadar şanslı olmayabilirsiniz. Çünkü bu telefonunuzdaki bir hatayı da açığa çıkarıyor. Bakalım bu hatayı öğrendiğinizde de şanslı hissedebilecek misiniz...

Google Haberlere Abone ol
Telefonunuzun şarjı yüzde 1'ken saatlerce kullanıyorsanız dikkat! Bu sizin şansınız değil belanız olabilir. Telefon şarjı yüzde 1'deyken saatlerce açık kalabiliyorsa dikkat. Yazılım hatası olabilir

Telefonlar günümüzün çok büyük bir kısmında elimizde cebimizde. Artık bir uzvumuz haline gelmiş durumda. 

Şarjlarımızın ömrü de ne kadar çok telefon kullanıyorsak o kadar kısalıyor. 

Telefonunuzun şarjı dakikalar içinde sıfırlanabiliyor ama yzde 1'deyken takılı kalıyorsa... Siz de bunu fırst zannedip kullanmaya devam ediyorsanız aman dikkat. Çünkü bu telefonunuzdaki bir yazılım hatasını da açığa çıkarıyor. 

Webtekno'da yer alan habere göre, iPhone’ların, akıllı telefon sektörünün başını çeken markalardan biri olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, böyle bir durum kullanıcılar için garip karşılanabiliyor.

TELEFON ENERJİ TASARRUFU YAPIYOR
iPhone’unuzu ilk aldığınızda bu sorunla pek karşılaşmazsınız. Ne zaman ki kullanımınız artar, işte o zaman yüzde 1’de takılma durumu da artmaya başlar. Bunun birkaç sebebi olmakla beraber, ilki, şarj yüzde 1 seviyesine geldiğinde telefonunuzun otomatik olarak enerji tasarrufuna geçmesidir. 

Böyle olunca, bataryanın son yüzde 1'lik kısmı daha uzun süre gidebilir çünkü telefonunuz bazı özellikleri kapatır ve daha düşük seviyelerde enerji harcar.

YAZILIM YANLIŞ ÖLÇÜM YAPIYOR OLABİLİR
Apple’ın, donanımı tarayıp detayları yazılıma göstermek için geliştirdiği algoritma yanlış ölçülebilir. Telefonunuzun yazılımı, şarjın bittiğini düşünür ancak pilde bir miktar şarj kalır. Bu aksaklık, iPhone’unuzun tüm pil kapasitesini tüketmemesini önlemek için bilerek eklenmiş de olabilir.

KALİBRASYON SORUNU
Telefonunuzun bataryası eskidikçe, kalibrasyon sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir. Bu durumda, bataryadaki yüzde doğru görünmez ve yüzde 1 ibaresinde takılılır. Ayrıca, şarj cihazı ile ilgili bir sorun bulunuyorsa, yine aynı şekilde, telefonunuzun şarjı yüzde 1 gibi düşük bir seviyede takılı kalabilir.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler telefon şarj
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin