Taşınma yardımının detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde konuştu: Hane başına ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara 2 bin TL kira yardımı yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesi Malatya'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Devletimiz vatandaşının yanındadır. 100 milyar liralık kaynak tahsis ettik. Hane başına ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara 2 bin TL kira yardımı yapılacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Taşınma yardımının detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde konuştu: Hane başına ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara 2 bin TL kira yardımı yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem felaketinden etkilenen illerden biri olan Malatya'da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Hayatını kaybedenlerin sayısı 19 bin 388'e yükseldi.

Güvenlik ve yardım faaliyetlerinin eksiksiz yürütülmesi için olağanüstü çaba sarf ediyoruz. Personel bilfiil görev yapıyor. Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının süratle karşılanması için çadır, konteynerler süratle kuruluyor.

15 bin lira taşınma yardımı

Hiçbir ayrım gözetmeden canla başla çalışan herkesten Allah razı olsun. Devletimiz vatandaşının yanındadır. 100 milyar liralık kaynak tahsis ettik.

Hane başına ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara 2 bin TL kira yardımı yapılacak.

Bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin. Bu süreç istismar süreci değildir. Bugün birlik olma, dayanışma günüdür. Sosyal medyada yalan yanlış haberlerle sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere kesinlikle prim vermeyin.

OHAL açıklaması

OHAL yasasını bunu istismar etmesinler diye çıkardık. Bazı yerlerde soygunlar oldu. Bu millet harama hiçbir zaman tevessül etmez. O marketlerin sahiplerine müracaat etseler onlar zaten ne var ne yok seferber eder.

Şu anda binlerce tır deprem bölgesine geliyor. Giyecek, yiyecek... Bu millet vefakar. Bu millet cefakar. Bu millet hiçbir zaman mağdura, mazluma el uzatmadan yapamaz. Bizim mayamızda bu var.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin