Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da: Depremzedelerin kira bedelleri ve taşınma masrafları ödenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesi Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan hayatını kaybeden vatandaş sayısının 18.9991'e yükseldiğini, 75.523 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan vatandaşlara taşınma masraflarıyla birlikte hane başına 15 bin lira ödenmesi hazırlığında olduklarını, konutlarda depremzede vatandaşların kiraları ödenmek suretiyle kalabileceklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da: Depremzedelerin kira bedelleri ve taşınma masrafları ödenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. 

Açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yaşadığımız acıyı tarif etmekte kelimeler kifayetsiz kalıyor. 10 ilimizde ölenlerimizin sayısı 18.9991'e yükseldi. Yaralı kurtulan sayısı 75.523'e ulaştı. 76 binin üzerinde vatandaşımız tahliye edildi. "

"Deprem anında itaberen devletimiz tüm kurumlarıyla alanda olmuştur. Depremin yıkım etkisi 500 km'lik alana yayıldığı için işimiz çok zor oldu. Kau görevlilerimizin çoğunun da yıkımlar altıda kalması da etkili oldu. Kışın zorlu etkisi de karşımıza çıkmıştır. Milletimizle birlikte tüm imkanlarımızı AFAD'ın kordinesiyle bölgelere gönderdik. "

"OHAL YETKİSİYLE SOYGUCULARA GEREKEN YAPILACAKTIR"

"OHAL kararı aldık. Maalesef bazı kendinibilmezler yağma yapıyor soygunculuk yaıyorlar. Suistismal peşinde koşuyorlar. Devlet OHAL yetkisini eline almıştır. Bu sorumlular yakalandığında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Aksaklıklar yaşansa da devlet herkesin imdadına koşmuştur. Önceliğimiz can olmuştur. Ülkemzdeki tüm arama kurtarma ekipleriyle bu çalışmalar devam ediyor. 94 ayrı ülkeden gelen yardım ekipleri gelmeye devam ediyor. 30 bini eğitimli arama kaurtarma ekibiyle 141 binden fazla arama kurtarma ekibini yönlendirdik. Ancak yetmedi. Hangi görüşten olursa tüm kuruluşlarımız depremzedelerin yanında olmak için çaba göstermiştir. Şanlıurfa ve Kilis'te enkaz kaldırma işlemleri başlamıştır. "

VATANDAŞLARIMIZ KONUTLARDA KİRALARI ÖDENMEK SURETİYLE KALABİLECEK

"1 yıl içinde bu yıkılan binaları yeniden inşa edecek ve sahiplerine teslim edeceğiz. 10'ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlara kira bedelini ödemek süretiyle konutlara geçmek imkanı sağlayacağız. 1 yıl boyunca vatandaşlarımız konutlarda kiraları ödenmek suretiyle kalablecek. Kamu görevlilerimiin gönüllerimizin gayretine müteşekkiriz. Gençlerimizin çabasına şahidiz." 

"THY ÜCRETSİZ TAŞIMA YAPACAK"

Hazırlıklara baladık. Rezerv alanlarını tespit edip inşaatların başlaması ve enkazların kaldırılması talimatını verdik. THY ve diğer hava yolları gideni de geleni de ücretsiz taşımak zorundadır. Bunun da talimatını verdik. Güvenlik ve sıcak yemekler de vatandaşlarımıza sağlanıyr. 26 gemi 75 uçak 81 helikopter ve çok çeşitli iş makineleri bölgelerde çalışıyor."

"İSTİSMARCILARA PRİM VERMEYİN"

"Halkımdan bu işin istismarını yapan kim varsa onlara inanmamalarını istiyorum. Bunu istismar edenlere prim vermeyin. Bu soysuzlara gereken cevap gereken zamanında verilecek."

"Yardım malzemeleri bölgelere yağıyor. Bu yardımların planlı şekilde gönderilip dağıtılması gerekiyor. AFAD ve yardım faaliyetleri yürüten kim varsa onlarla iletişime geçin. Rasgele yardım toplamayın. Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarın engellenmesini mümkün kılacaktır. "

15 BIN LİRA YARDIM YAPMAYI PLANLIYORUZ

"İlk etapta AFAD acil yardım ödeneğinden desteği sağlayacağız. Hane başına taşınma yardımı ile birlikte 15 bin lira verme hazırlığı yapmayı planlıyoruz. Kira yardımı yapacağız. Yağmacılık yapanlara da siyasi yağmacılık yapanlara da fırsat vermeyeceğiz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin