Tartıştığı genci öldüren polise haksız tahrik ve iyi hal indirimi: 10 yıl ceza aldı!

İstanbul'un Fatih ilçesinde tartıştığı Poyraz Gelenler isimli genci silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuru Kadir Arıkan’ın “haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Arıkan’a haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol
Tartıştığı genci öldüren polise haksız tahrik ve iyi hal indirimi: 10 yıl ceza aldı!

İstanbul Fatih’te 6 Aralık 2022’de tartıştığı Poyraz Gelenler’i silahla yaralayarak ölümüne neden olan polis memuru Kadir Arıkan’ın yargılandığı davanın ilk duruşması dün İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Kadir Arıkan, Poyraz Gelenler’in ağabeyi müşteki Seyfullah Gelener ve taraf avukatları katıldı.

"BEN KENDİMİ KÖPEKLERDEN KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİM"

Duruşmada savunma yapan Arıkan, yolda yürürken karşılaştığı gençlerin yanındaki köpekler nedeniyle paniğe kapıldığını söyledi. Arıkan, “Bu kişilerden birine omzum çarptı, sonra tartışmaya başladık. Poyraz da tartışma sırasında bana yumruk attı. Ben de kendimi köpeklerden korumak için ateş ettim. Şahsın yaralı olduğunu görünce ambulansı aradım. O gün sivil kıyafetliydim, ilk saldırı ölen şahıstan geldi. Ben kendimi korudum” dedi. 

 

ADLİ TIP RAPORU DURUŞMADA OKUNDU

Adli Tıp kurumundan gelen raporun da duruşmada okundu. Mahkeme heyeti, maktulün vücuduna isabet eden iki merminin de tek başına ölümcül olduğunu ve maktulün iç kanama nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

"HAKSIZ TAHRİK ALTINDA ADAM ÖLDÜRME"

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, maktule isabet eden iki merminin de ölümcül olduğu, sanığın hedef gözeterek ateş ettiği, 7 adet boş kovan bulunduğunu belirti. Savcı, ancak sanığın olay anında haksız tahrik koşullarına göre hareket ettiğini belirterek “haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

MAHKEME, KADİR ARIKAN'A 10 YIL 10 AY HAPİS CEZASI VERDİ

Mahkeme heyeti, sanık hakkında haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak “haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin