Tartışma çıktı, toplantı gazetecilere yasaklandı

19. Milli Eğitim Şurası basına kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tartışma çıktı, toplantı gazetecilere yasaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışında “anaokulundan başlayarak yeni hayat tarzı” mesajı vermesiyle başlayan Milli Eğitim Şurası’nın ikinci gününde anaokulu ve ilkokul müfredatı ele alındı.



Şura komisyonlarında zorunlu din dersinin ilkokul 1. sınıftan başlamasına dönük öneri kabul edilirken, anaokulunda da değerler eğitimi verilmesi önerildi. Öneriler Şura Genel Kurulu tarafından da benimsenirse, Milli Eğitim Bakanlığı’na tavsiye kararı olarak sunulacak. Önerilere muhalif üyeler “Sen Allah’ı mı tartışıyorsun” sözleri ile susturulurken, toplantıları basın mensuplarının izlemesi yasaklandı.



Şura’nın ana gündem maddeleri doğrultusunda çalışmalarına başlayan komisyonlardan Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgesi çalışma grubunda ilk günün konusu da “anaokul ve ilkokul müfredatı” oldu. Getirilen öneriler ise gerginliğin sataşmalara dönüşmesine yol açtı. 



İlk kez basın yasağı



Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bakanlık bürokratları da tartışmaların yaşandığı komisyon salonunu ziyaret etti.



Ziyaretin ardından Avcı’nın talimatı ile komisyon çalışmalarının basın mensuplarına kapatıldığı duyuruldu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bürokratik katılımın azaltılmasından, öğrenci, öğretmen, veli ve sivil toplum örgütü iştiraklerinin çoğaltılmasından duyduğu memnuniyeti” dile getirdiği Şura’da komisyon çalışmalarının gazeteciler tarafından izlenmesinin ilk kez yasaklanması dikkat çekti.



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin