Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nden pide, lahmacun, börek için karar! Artık yerken daha dikkatli olun...

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 81 ile gönderdiği yazı ortaya çıktı. Yazıda pide, lahmacun, börek ve benzeri ürünleri üretenlerin iç harç olarak kullandıkları malzemeye domuz ve tek tırnaklı hayvan eti dışında her türlü hayvan etinin ve sakatatlarının karıştırılabileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nden pide, lahmacun, börek için karar! Artık yerken daha dikkatli olun...

5996 sayılı kanun kapsamında gıda denetimi Tarım ve Orman Bakanlığı denetim ekipleri tarafından yapılıyor. Denetim ekipleri; lahmacun, pide, börek ve benzeri ürünlerin üretildiği işletmelerde denetim yaparken, kullanılan iç harçlarda büyük ve küçükbaş hayvan etleri dışında diğer hayvanlara (tavuk, domuz, tek tırnaklı, kedi, köpek) ait etler ve sakatat bulunması durumunda cezai işlem uyguluyordu.

Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş; ilgili emirden sonra bu işletmelere yapılan denetimlerde, denetim ekipleri kullanılan malzemede sadece domuz ve tek tırnaklı hayvan eti karıştırılmış olup olmadığına bakılabileceğini belirtti. 

Bu kararla lahmacun, pide, börek ve benzeri ürünler üretiyorsanız iç harcınıza tavuk, kedi, köpek, sakatat, kelle ve benzeri her türlü eti karıştırabileceksiniz ve ürünlerden numune alınıp bu doğrultuda analiz yapılamayacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin