Tarım Kredi Kooperatif marketi nedir? Tarım kredi marketi nedir? 1000 kooperatif market nerede açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün tüm Türkiye genelinde 1000 adet Tarım Kredi Kooperatifi’ne ait market açılacağını duyurdu. Kooperatif marketini gezen Erdoğan, marketlerde fiyatların uygun olduğunu savundu. Yıllık enflasyonun neredeyse yüzde 20 olduğu ülkemizde artan gıda fiyatları özellikle dar gelirli ailelerin belini büküyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için kooperatif marketleri açacaklarını duyurdu. Peki, 1000 kooperatif market nerede açılacak?

Google Haberlere Abone ol
Tarım Kredi Kooperatif marketi nedir? Tarım kredi marketi nedir? 1000 kooperatif market nerede açılacak?

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu marketlerde fiyatların uygun olduğunu dile getirdi. Enflasyonun giderek arttığı ülkemizde temel ihtiyaçlardan biri olan gıda fiyatları ise giderek yükseliyor. Marketlerdeki fahiş fiyatlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ülkede çeşitli bölgelerde 1000 adet Tarım Kredi Kooperatifi marketi açılacağını açıkladı. Peki, Tarım Kredi Kooperatif marketi nedir?

 Tarım Kredi Kooperatif marketi nedir? Tarım kredi marketi nedir? 1000 kooperatif market nerede açılacak?

İstanbul’daki evinin yakınındaki markette alışveriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Tarım Kredi Kooperatiflerimizin buradaki gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik.

Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum.”

AÇIKLAMALARINDAN SONRA TEPKİ TOPLADI

Tarım Kredi Kooperatif marketi nedir? Tarım kredi marketi nedir? 1000 kooperatif market nerede açılacak? - Resim : 2

Tarım Kredi Kooperatifi marketindeki gıda fiyatları diğer marketlerdeki fiyatlarla karşılaştırıldığında dikkat çekti.

Twitter'da tepki geçen ifadelerden sonra sosyal medya kullanıcıları Tarım Kredi Kooperatifi Marketi ile başka bir marketteki fiyatlar karşılaştırdı.

  • 1 kg barbunya Tarım Kredi Kooperatifi Marketi'nde 29,96 TL’den satılırken, aynı ürün başka bir markette 14,90 TL’den satışa sunuluyor.
  • 1 kg baldo pirinç fiyatı Tarım Kredi Kooperatifi Marketi'nde 23 TL’den satılırken, aynı ürün başka markette 12,25 TL’den satılıyor.
  • Tarım Kredi Kooperatifi Marketi'nde 5 Litre ayçiçek yağı 79,90 TL’den rafta yer alırken, başka bir markette 5 litre Ayçiçek yağı 68,50 TL’den daha ucuza satılıyor.

TARIM KREDİ KOOPERATİF MARKETİ NEDİR?

Tarım Kredi Kooperatif marketi nedir? Tarım kredi marketi nedir? 1000 kooperatif market nerede açılacak? - Resim : 3

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye'de 1581 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri kanunu hükümlerinden faydalanmak üzere, üreticilerin aralarında ekonomik menfaatlerini korumak ve özellikle meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla karşılıklı yardım ilkesine dayanarak kurdukları, tüzel kişiliği olan değiştir ortaklı, değişir sermayeli çiftçi kuruluşudur.

Tarım Kredi Kooperatif marketi nedir? Tarım kredi marketi nedir? 1000 kooperatif market nerede açılacak? - Resim : 4

Gıda, sigorta, bireysel emeklilik, hayvancılık, gübre, yem, tohum, sera ve sulama sistemleri, lojistik, lisanslı depoculuk ve bilişim sektörlerinde üretim ve hizmet vermektedir. Üreticilerden alınan ürünler doğrudan aracı olmadan halka ulaşıyor. Vatandaşların da sıkça tercih ettiği Tarım Kredi Kooperatif marketleri birçok ilde bulunuyor.

1000 KOOPERATİF MARKET NEREDE AÇILACAK?

Henüz marketlerin nerede açılacağı ile ilgili olarak bir açıklama yapılmadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin