Taraf'ın sahibinden Oral Çalışlar itirafı: Hata ettim!

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, "Oral Çalışlar'ı yayın yönetmeni yapmakla hata ettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Taraf'ın sahibinden Oral Çalışlar itirafı: Hata ettim!

Taraf Medya Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arslan, 2013 yılında yaklaşık 3 ay Taraf Genel Yayın Yönetmenliği yapan Oral Çalışlar’la ilgili olarak, “Bunu Taraf’a getirmekle hata ettim. Buraya görevli olarak gelmişti. Görevli olduğu anlaşılınca da gitmek zorunda kaldı. 1 Şubat 2013’te işe başladı. 22 Nisan gibi de işten ayrıldı. Hatadan biran önce vazgeçtim” dedi.



Arslan, Çalışlar için “Bunun, akil insanlar kadrosuna alınması da ilginçtir. Her dönemin adamı olduğu için, dönekler ve muhbirler kontenjanından akil adamlar listesine alındığını düşünüyorum." diye konuştu.



Başar Arslan, “Oral Çalışlar, genel yayın yönetmenliğine başlar başlamaz, bir çok yazara sansür uyguladı. Bu yazarların başında Neşe Düzel, Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Büşra Ersanlı, Baskın Oran gibi isimler geliyor. Bir çok yazarın yazısı da Oral Çalışlar tarafından sansürlenmiş. Bunları öğrendiğimde tepki gösterdim. Biz bu gazeteyi, insanların yazılarının sansürlenmesi için kurmadık. Sıkıntıları yazarların sansürlenmesi için çekmedik. Yoksa bunca çilenin ne anlamı kalırdı” ifadelerini kullandı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin