Taraf'taki toplantıda neler konuşuldu, gazete yoluna nasıl devam edecek? Medyatava 'içeriden' bildiriyor

Taraf Gazetesi sahibi Başar Arslan’ın çalışanlar ile yaptığı toplantı az önce sona erdi… Toplantıda neler konuşuldu, gazete yoluna kimlerle devam edecek, yeni transferler, ödemeler sorunu, kırgınlıklar, küskünlükler. Ahmet Altan ve diğer yazar kalemlerle ilişkiler nasıl olacak? Medyatava “içerden” bildiriyor…

Google Haberlere Abone ol
Taraf'taki toplantıda neler konuşuldu, gazete yoluna nasıl devam edecek? Medyatava 'içeriden' bildiriyor

Taraf Gazetesi’nde bugün yapılan ve gazete tarihinin en büyük toplantısı az önce sonuçlandı. Gazete sahibi Başar Arslan’ın kriz yönetim toplantısı bir buçuk saat kadar sürdü. Bir saat aralıksız konuşan Başar Arslan, toplantıda tüm Türkiye’nin merak ettiği konulara değindi. İşte yaklaşık 30-35 çalışanın katıldığı tarihi Taraf Gazetesi toplantısında yaşananlar:



Ahmet Altan’a Yasemin Çongar İle Çalışmak İstemediğimi Söyledim



Ahmet Altan’a Yasemin (Çongar) ile çalışmak istemediğimi söyledim ve yerine başka bir isim bulma teklifinde bulundum. Ahmet bu teklifime karşı çıktı, o yoksa kendisinin de olmayacağını söyledi. Teklifimi “Sen kal, Yasemin’in yerine başkasını bulalım.” diyerek tekrarladım. Tartışma derinleşti ve istifalar gelmeye başladı.



Ahmet Altan’a Borcumuz Bu Gazeteyi Devam Ettirmektir !



Ahmet Altan ile dostluğumuz devam ediyor, bu yüzden kimse birbirine kırgın değil, aynı zamanda çalışan diğer arkadaşlarında bir yere gitmesini gerektirecek bir durum söz konusu değil. Gazete yoluna devam edecek, yeni bir ekiple çalışmak gibi bir durum söz konusu değil, siz yönetim kadrosunu aranızdan seçeceksiniz. (Bu yorum yeni genel yayın yönetmeninin Yıldıray Oğur olacağı yönünde yorumlanıyor.) Şimdiye kadarki sürdürdüğümüz yayın çizgisinden sapmamız olamaz. Eğer yayın çizgimizde en ufak bir sapma hissederseniz şimdi değil o zaman gidersiniz. Yeni birileri değil, bizzat sizler yöneteceksiniz gazeteyi… Her şey eskisinden daha güzel olacak, göreceksiniz…



Mali Sıkıntıları 2013’te Aşmayı Düşünüyoruz



Mali sıkıntıları en kısa sürede aşacağız, herkese bir miktar ödeme yapacağız. (Bu açıklama gazetede kalacak arkadaşlara ödeme yapılacak anlamında yorumlandı.)



Ama bu maddi problemler toplantıda herkesin ortak kaygısıydı. Gelecek günler tirajlar düşünce, gazete bir iki ay daha devam eder ve kriz derinleşir şeklinde yorumlandı.



Medyatava gelişmelerin tam göbeğinde, en sıcak gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.



© MEDYATAVA-2012


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin