Taksim'deki müdahalede polisten kadın eylemciye hakaret

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine izin verilmemesini İstanbul-Galatasaray Meydanı'nda protesto etmek isteyen kitleye polis müdahale etti. Polisin sert tavrı dikkat çeken İstanbul il emniyeti müdür yardımcısı, darp edilerek gözaltına alınmak istenen kadına hakaret etti. O anlar kameraya takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'deki müdahalede polisten kadın eylemciye hakaret

1 Eylül Dünya Barış Günü için yapılmak istenen mitingin yasaklanmasını protesto için Taksim Tünel'de bir araya gelen kitleye polis müdahale etti.

Taksim'da İstiklal Caddesi kapatıldı. Metroyu kullanmak isteyen vatandaşlar Kabataş'a yönlendirildi.

Gruba müdahale sırasında bir kadın darp edilerek gözaltına alınmak istendi. Polislerin gözaltına almak istediği polislere, amir olduğu anlaşılar sivil giyimli başka bir polis müdahale etti.

Polisin müdahale sırasında kadına hakaret etmesi kameraya takıldı. Hakaret eden kişinin ise İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu öğrenildi.

Taksim'deki müdahalede polisten kadın eylemciye hakaret - Resim : 2

Görüntülerde kadın gözaltına alınmaya çalışılıyor, sivil giyimli başbak bir polis ise 'bırakın gitsin o...." diye bağırdığı görülüyor.

O anları Evrensel gazetesi muhabiri Eylem Nazlıer görüntüleyip, sosyal medyadan paylaştı.

Nazıler, paylaşımında 'Taksim Tünel Meydanı'nda 1 Eylül Barış Günü dolayısıyla yapılmak istenilen açıklamaya müdahale emri veren polis amiri, darp edilerek gözaltına alınan bir kadını kast ederek, " Bırakın gitsin şu o.....' demesi dikkat çekti." ifadelerini kullandı.

Taksim'deki müdahalede polisten kadın eylemciye hakaret - Resim : 3

 

MEDYATAVA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin