Sziget 2019 line-up'ına bomba isimler!

Foo Fıghters, Florence + The Machıne, Twenty One Pılots, The 1975 ve Martın Garrıx, Sziget 2019'un headlinerları olacak...

Google Haberlere Abone ol
Sziget 2019 line-up'ına bomba isimler!

Uçuk şarkıcı, rock müziğinin tanrıları, indie pop’un ağır topları, electropop ikilisi ve DJ harikası, bu yaz ‘’Özgürlük Adası’’nda Ed Sheeran’a eşlik ediyor!

 

Her yıl 500.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlayan Sziget Festivali, dünyanın en büyük ve eklektik müzik etkinliklerinden biri olarak yine 2019 yılında da şanına yakışır şekilde Florence + The Machine, Foo Fighters, Twenty One Pilots, The 1975 ve Martin Garrix’in Ed Sheeran’ın yer aldığı yıldızlar geçidi line-up’a eklenmesi ile gerçekleşecek.

 

100’ü aşkın ödüle sahip headlinerlara ise Richard Ashcroft, Catfish & The Bottlemen, Chvrches, Jungle, Kodaline, IDLES, Superorganism, Frank Carter & The Rattlesnakes, Pale Waves, Maribou State, Frank Turner & The Sleeping Souls, Of Mice & Men, Boy Pablo, Parcels, Yungblud, Alma, Tamino, Gang Of Youths, The Blaze ve yakında açıklanacak pek çok isim eşlik ediyor!

 



SZIGET2019 SON HIZLA ŞEKİLLENİYOR



Foo Fighters, müzik tarihinin inkar edilemez rock tanrılarından biri. Yıllardır Türkiye’de müzikseverlerin beklediği grup, Times Like These, Best Of You, Everlong, Learn To Fly ve The Pretender şarkılarını seslendirmek için festivalimize geliyor. 



Florence + The Machine muhteşem çıkış albümleri Lungs ile 2009’da isimlerini duyurdu. İki albümleri ile listelerde bir numara olan muhteşem vokalist Florence Welch ve grubu 2015 yılında Glastonbury’de sahne alarak bu yüzyılda Glastonbury’de yer alan ilk İngiliz kadın headliner olarak tarihe geçti. Hayalperest ve çıplak ayaklı sahnesiyle ‘‘Özgürlük Adası’’ bu yıl da aşk ile dolacak.



Suicide Squad filminde kullanılan Heathens şarkısının sahipleri, Grammy ödüllü Twenty One Pilots’un 5 stüdyo albümü bulunmakta. Sziget’te birçok şarkısına eşlik edeceğimiz kesin.

 

Çocukluk arkadaşları olan, iki albümleri ile müzik listelerinde birinci sıraya yükselen ve 2017 yılında Brit Ödülleri’nde ‘En İyi İngiliz Grup’ ödülü alan The 1975, Birleşik Krallığın en başarılı indie pop gruplarından biri. Kasım sonu ve Mayıs 2019’da çıkması planlanan yeni albümleri ile The 1975 pop stratosferini domine etmeye devam edecek gibi görünüyor.

 

Henüz 22 yaşında olan Martin Garrix, dünyanın en başarılı DJ’lerinden biri! 2016 yılında DJ Mag’in Top 100 DJ listesinde ismi yer aldı ve bu ünvanını 2017 sonrasında 2018 yılında da koruyarak üç yıl üst üste bu öldülü kazanan DJ oldu. Animals ile dikkatleri üzerine toplayan Martin Garrix, müzik dünyasının en büyük isimleri ile çalıştı ve müzik listelerinden düşmeyen parçalar üretti. 



Yepyeni bir solo albüm çıkaran, The Verve vokali ve Britpop efsanesi Richard Ashcroft, punk rockçılar Frank Carter & The Rattlesnakes, Of Mice & Men’in metalcileri ve indie-rock favorilerinden Kodaline Sziget sahnesini capcanlı ve gürültülü tutacaklarına söz veriyor.

 

Sziget’e biraz daha elektronik ve rahat bir müzik sağlayacaklar ise; modern soul kolektifi Jungle, yeni Jeff Buckley olarak adlandırılan yükselen yıldız Tamino. Alma ve Chvrches, festivale özel bir dozda pop müzik enjekte ederken Boy Pablo İskandinav indie sahnesinin en iyisini sahneye taşıyacak.

 

Bristol’lu politik–punk grubu IDLES benzersiz enerjilerini adaya getirirken, üyeleri İngiltere, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda’lı olan indie-pop’un yeni isimlerinden Superorganism de meşhur line’-up’a katılıyor olacak. Her yıl 100’den fazla ülkeden Szitizen’i ağırlayan Sziget Festivali tam da bu 8 kişinin kültürlerini birleştirmeleri için uygun bir yer.

 

Line-up’a eklenen diğer isimler ise garaj rock grubu Catfish & The Bottlemen, gotik favorilerinden Pale Waves, folk-punk ikonu Frank Turner & The Sleeping Souls, rahat elektronikçiler olan Maribou State, uzunsaçlı shoegazer Parcels, yükselen rockçı Yungblud, Avustralya’lı beşli Gang Of Youths ve elektronik ikilisi The Blaze.

Headliner’larının yanı sıra Sziget; dünya müziği, tiyatro, kabare, enstelasyon, performans ve sanatın yer aldığı programlarını oluşturdu, 100’den fazla ülkeden ziyaret eden Szitizen’leri ile ‘’Özgürlük Adası’’nı tekrar her yıl olduğu gibi tecrübe etmelerini sağladı.

  

 


Etiketler sziget 2019
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin